ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Μπαρμπαρούσης: Θα παραδινόμουν στο Αγρίνιο αλλά σκέφτηκα την ταλαιπωρία
Άγνοια για το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, και μιλώντας με αστυνομικούς υποστήριξε ότι ο ίδιος νόμιζε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται έχει αυτόφωρο και πως προσπαθούσε να περάσει ο χρόνος ώστε να αποφύγει τη σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o Mπαρμπαρούσης είπε ότι «πήγα στο χωριό μου την Παρασκευή, αν και είχα μια διαίσθηση ότι κάτι κακό θα γίνει. 
«Δεν ήξερα ότι υπήρχε ένταλμα και πίστευα πως όταν περάσει το αυτόφωρο θα μπορούσα να κυκλοφορώελεύθερος» είπε ο ίδιος. 
Στη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς, φυσικά και τέθηκε το θέμα της άγριας καταδίωξης στην εθνική οδό και των επικίνδυνων ελιγμών που έκανε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών.
Ο Μπαρμπαρούσης είπε: «Δεν σταμάτησα γιατί, εντάξει, δεν ήμουν και κανένας μεγάλος κακοποιός. Δεν κυνηγούσαν τον μεγάλο ληστή και δολοφόνο. Ούτε κατάλαβα ότι αυτό που έκαναν ήταν καταδίωξη. Το πρώτο βράδυ πήγα στο χωριό μου και κοιμήθηκα σε έναν γνωστό μου. Μετά αποφάσισα να παραδοθώ. Χτες βράδυ, ξεκίνησα να επιστρέψω στην Αθήνα, όχι, όμως, από το εθνικό δίκτυο Πάτρας-Αθήνας αλλά ακολούθησα τη διαδρομή μέσω Λιβαδειάς και βγήκα στην άλλη εθνική ΑθηνώνΛαμίας».
Στην συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να πάρουν απολογία από τον κατηγορούμενο, ο Μπαρμπαρούσης είπε επίσης ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να πάει και να παραδοθεί στο Αγρίνιο, όμως, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σκέφτηκα ότι θα ταλαιπωρηθώ με τις μεταγωγές και αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα μόνος μου και αν στη διαδρομή με σταματούσαν σε κάποιο μπλόκο, δεν θα αντιδρούσα και θα παραδινόμουν».
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, πάντως, φαίνεται να έχει πια καταλάβει ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι ιδιαιτέρως σοβαρό για αυτό και πολλές φορές στο κελί που κρατείται μονολογεί τη φράση «μπλέξαμε».

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κων. Μπαρμπαρούσης αναμένεται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται.
Ο συνήγορός του κ. Κορατζόπουλος ισχυρίστηκε πως όσα είπε ο βουλευτής στη Βουλή ήταν «ατυχής επιλογή εκφράσεων» και πως «εσωματώθηκαν στον λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης του θυμικού». 
«Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορο να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους» τόνισε ο ίδιος.
cnn.gr

Σχόλια