ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ!

Ο Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ) εκθειάζει τον πολύ επιτυχημένο και δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Αστακού, του δίνει συγχαρητήρια για την δενδροφύτευση της ξεχασμένης πλατείας και τοποθετείται για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αστακού...

του Παναγιώτη Χολή 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.

            Προσωπικά δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιος οι κάποιοι ξερίζωσαν και πήραν ένα, δυο φυτά από κοινόχρηστο χώρο στην πλατεία του Αστακού, ούτε ότι δεν θα φροντίσουμε τα δέντρα. Και στο παρελθόν είχαν συμβεί τέτοια περιστατικά. Το συνδυάζω, ως πράξη, με τις κατά καιρούςδηλητηριάσεις ζώων στην ίδια περιοχή. Το ανησυχητικό είναι ότι και  με αυτό το περιστατικό δεν θα ασχοληθεί κανείς και οι περισσότεροι μάλλον θα το διακωμωδήσουν έτσι για να έχουν κάτι να σχολιάσουν το σαββατοκύριακο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που φροντίζει το εγώ του αδιαφορώντας για το κοινωνικό περίγυρο. Φροντίζει δηλαδή με όλους τους τρόπους, νόμιμους, παράνομους να έχει, επί παραδείγματι, ένα ωραίο σπίτι με όλα τα κομφόρ αδιαφορώντας αν έχει πρόσβαση σε αυτό !!
         Συγχαρητήρια στο σύλλογο γυναικών Αστακού για την πρωτοβουλία να καθαρίσει και να δενδροφυτεύσει την πλατεία, και μάλιστα με προσωπική εργασία. Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η φροντίδα και η προστασία των ζωντανών οργανισμών -φυτών που τοποθετήθηκαν είναι υποχρέωση και ευθύνη των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής. Το περιστατικό θα θεωρηθεί τυχαίο αν δεν υπάρξει συνέχεια..........

      
       Ο Σύλλογος Γυναικών είναι το ζωντανό κύτταρο που έχει ανάγκη η περιοχή μας και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η μέχρι τώρα πορεία του έχει καταγράψει μόνο θετικά και οι δραστηριότητες του παράγουν πολιτισμό, αναδεικνύουν το εμείς έναντι του ΕΓΩ στοχεύουν στη κοινωνική δράση έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
        Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού χωρίς τυμπανοκρουσίες  και διάφορες φανφάρες εργάζεται αθόρυβα, με προγραμματισμό και στοχευμένες δράσεις για τον τόπο, για την προβολή της ιστορίας του, προάγει τον εθελοντισμό και αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες.
      O καθαρισμός και η δενδροφύτευση της ξεχασμένης πλατείας ίσως είναι το εφαλτήριο μιας ριζικότερης ανάπλασης του χώρου 8 στρεμμάτων που θα αλλάξει την εικόνα του Αστακού. 
          Μιλώ για μια ανάπλαση που θα σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη την γύρω περιοχή, τα νεοκλασικά της, τα στενά δρομάκια, την εκκλησία.  θα υπολογισθεί ως ένας ενιαίος χώρος που θα αναδεικνύει κάθε σημείο της  και θα έχει ως στόχο να είναι επισκέψιμη όλο το 24ωρο δημιουργώντας ευχάριστους χώρους για διαφορετικές δράσεις. Τα στοιχεία του νερού, του ξύλου σε συνδυασμό με πέργκολες και σιντριβάνι, με φυτά χρωμάτων και αρωμάτων θα σε οδηγούν στα σοκάκια να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική των κτηρίων να διαβάσεις την ιστορία τους  και να τα φωτογραφίσεις και καθώς θα ανοίγεις την πόρτα του λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου Γυναικών να εντυπωσιάζεσαι από τα εκθέματα. 
         Γιασεμιά, νυχτολούλουδα, γαζίες, και αγιοκλήματα θα σε ευωδιάζουν καθώς θα εκστασιάζεσαι από την πανδαισία των χρωμάτων που θα απλώνονται μπροστά σου. 
    Βουκαμβίλιες, γεράνια, ιβίσκοι, τριανταφυλλιές θα ικανοποιούν το αχόρταγο μάτι, και καθώς θα προχωράς κάτω από τον ίσκιο του πλατάνου, της ακακίας, της φλαμουριάς, της ψευδοπιπεριάς, του φίκου θα σταθείς με δέος στο μνημείο των πεσόντων και όταν θα αναζητήσεις δροσιά θα σου την προσφέρει απλόχερα λίγο ποιο κει ένας κρουνός, μια παραδοσιακή βρύση που θα σε ξεδιψάσει.
         Εντυπωσιασμένος και ίσως και κουρασμένος θα καθίσεις στο παραδοσιακό καφενέ για μια βανίλια, έναν ελληνικό, μια πορτοκαλάδα, ένα γλυκό του κουταλιού, να ανοίξεις ένα βιβλίο και να ταξιδέψεις με τη  διαδρομή του συγγραφέα. Για τα παιδιά μη χολοσκάς θα παίζουν ανέμελα σε ειδικό χώρο με οπτική επαφή από τη θέση σου.
           Θα βραδιάσει τα φώτα θα πάρουν τη σκυτάλη και θα σου δημιουργήσουν μαγικό ονειρεμένο τοπίο, μέσα στον έτσι κι αλλιώς φυσικό παράδεισο της πόλης του Αστακού ώστε να σου έρθει η όρεξη για μια μακαρονάδα,μια πίτσα, ένα σουβλάκι, ένα ψητό τέλος πάντων με καλή παρέα και αξιόλογες συζητήσεις. Για ψάρι; παραλία κλασικά και για ύπνο η στο σπίτι σου η στα αναβαθμισμένα και αξιόλογα ξενοδοχεία της κωμόπολης .
      ΔΥΣΚΟΛΟ; Καθόλου. Εμπνευση και αποφασιστικότητα χρειάζεται, Δημοτική αρχή με όραμα, ανθρώπους να μη κλέβουν και καταστρέφουν λουλούδια και φορείς σαν το σύλλογο Γυναικών Αστακού.
Μπορούμε!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ 

Σχόλια