Εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας

«Λυπηρό» χαρακτήρισε το φαινόμενο των βανδαλισμών της δημοτικής περιουσίας, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο μας, ο δήμαρχος Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης. 
Οι εκτεταμένες φθορές και οι βανδαλισμοί παρατηρήθηκαν σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, νηπιαγωγεία, σε πλατείες και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποιήθηκαν πρόσφατα από το δήμο. 
Ήδη από τη δημοτική αρχή έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ υποβλήθηκε και μήνυση κατά αγνώστων μιας και είναι η τέταρτη φορά μέσα στο έτος 2018 που σημειώνονται ανάλογα περιστατικά. 
Είναι απαράδεκτο να σημειώνονται περιστατικά βανδαλισμών στην περιουσία του Δήμου, η οποία εξυπηρετεί το σύνολο των συνδημοτών μας. Το ζήτημα αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και γι αυτό έχει ζητηθεί ήδη περισσότερη αστυνόμευση. 
Ο δήμαρχος, με αφορμή αυτήν την κατάσταση, έκανε έκκληση ζητώντας από τους πολίτες να κατανοήσουν την ατομική ευθύνη, να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία και να απομονώσουν τα παραβατικά στοιχεία, καταγγέλλοντας τέτοιου είδους φαινόμενα τόσο στην αστυνομία όσο και στον δήμο μιας και τέτοιες ενέργειες λειτουργούν εις βάρους των ίδιων των δημοτών. 
Ο κ. Αποστολάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει τις προσπάθειες του δήμου να υλοποιεί διαρκώς έργα με αρκετά μεγάλο κόστος συντήρησης παρά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, ενώ τόνισε, πως αυτές οι προσπάθειες για να έχουν αποτέλεσμα «πρέπει οι πολίτες να αισθανθούν ότι τους αφορά άμεσα, να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά τη δική τους καθημερινότητα, αφορά τη δική τους ζωή. 
Για να γίνει ο Δήμος μας Ο Δήμος που όλοι θέλουμε, χρειάζεται κοινή προσπάθεια». 


Εκ του Δήμου
https://katounanews.blogspot.com/2018/06/blog-post_39.html

Σχόλια