Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Το συγκλονιστικό μήνυμα της οικογένειας Γιακουμάκη

Αυτοκτονία 15χρονου στην Αργυρούπολη: Το συγκλονιστικό μήνυμα της οικογένειας Γιακουμάκη

Μνήμες από τον άδικο χαμό του παιδιού τους «ξύπνησαν» στην οικογένεια του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά την τραγική είδηση της αυτοκτονίας του 15χρονου Νίκου στην Αργυρούπολη.
Πρόκειται για δύο υποθέσεις που έχουν κοινό παρονομαστή. Το bullying.
Με παρέμβασή τους της στην εφημερίδα «Έθνος» η οικογένεια Γιακουμάκηκάνει λόγο για ατιμωρησία που «γεννά» νέα θύματα.
«Αυτό που περνούν σήμερα οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού από την Αργυρούπολη το βιώσαμε – και εξακολουθούμε να το βιώνουμε – με τον ίδιο τραγικό τρόπο και εμείς. Μπορούμε να τους καταλάβουμε όσο κανείς. Τριάμισι χρόνια μετά το χαμό του Βαγγέλη μας ακόμα περιμένουμε δικαιοσύνη. Τόσο καιρό μετά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε καν την ημερομηνία της δίκης. Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει 1.000 ακόμα θύτες. Παρά τη μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή το χαμό του Βαγγέλη, και παρά τη δημιουργία νέου νόμου που προβλέπει ποινές για αυτού του είδους τα αδικήματα, βλέπουμε δυστυχώς ότι τα κρούσματα δεν σταματούν. Καλούμε την πολιτεία να δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών που κάνουν bullying στα παιδιά μας» ανέφερε συγκεκριμένα η οικογένεια του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η ζωή μου είναι μία κόλαση» - Οι δραματικές σημειώσεις του 15χρονου

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία με τον 15χρονο μαθητή στην Αργυρούπολη. Υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί; Και αν ναι, τι βία τού ασκούσαν, ώστε να φτάσει στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του σε τόσο τρυφερή ηλικία;
15xronos 2
Μοναξιά και απόρριψη φαίνεται ότι ένιωθε ο άτυχος 15χρονος λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ειδικοί ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο και τις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες, όπου κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.
Υπάρχουν σημεία στο ημερολόγιο του, στα οποία, όπως αναφέρουν οι παιδοψυχολόγοι, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο άτυχος μαθητής έχει βιώσει την απόρριψη.
«Η ζωή μου άλλες φορές είναι ωραία κι άλλες μία κόλαση. Κόλαση όταν δεν έχεις παρέα. Χθες ήταν μία κόλαση, γιατί δεν με ήθελε κανένας για παρέα», έγραφε στο ημερολόγιο του ο άτυχος μαθητής, που όπως φαίνεται, ένιωθε πολύ μόνος. Τόσο μόνος που περιέγραψε τη ζωή του ως κόλαση… κι ας ήταν μόλις 15 χρονών.
Οι σημειώσεις του αποκαλύπτουν, επίσης, την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τους γονείς του, μία σχέση εμπιστοσύνης και πραγματικής αγάπης, μετέδωσε ο ΑΝΤ1.
«Έχω μαζί μου τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Δεν έχω όλους τους άλλους. Δεν έχω την κοινωνία», γράφει χαρακτηριστικά ο μαθητής. Σε αυτούς άλλωστε αναφέρθηκε και στο σημείωμα αυτοκτονίας. «Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου», έγραψε και λίγο μετά αυτοκτόνησε.

Σχόλια