Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κεκαλυμμένο 4ο μνημόνιο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κεκαλυμμένο 4ο μνημόνιο«Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κεκαλυμμένο 4ο μνημόνιο. Δεν θα έχουμε τους ίδιους βαθμούς ελευθερίας που είχαν η Πορτογαλία και η Κύπρος. Και απόδειξη είναι ότι οι αγορές και οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν εμπιστεύονται ακόμα τη χώρα μας και πιστεύω ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα» δηλώνει στο «Politico» o Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτάται: «Αν αυτή η συμφωνία ήταν πράγματι καλή, γιατί οι αγορές δεν έχουν αντιδράσει θετικά; Κοιτάξτε τα spreads, δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις».
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει επίσης πως οποιαδήποτε συμφωνία για το χρέος είναι καλύτερη από το να μην υπήρχε συμφωνία. «Η Ελλάδα βγαίνει όντως από το πρόγραμμα. Αλλά για να είμαστε ακριβείς, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε μπει σε αυτό το πρόγραμμα» επισημαίνει.
Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, λέει πως πρώτα θέλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, να πείσει τους πιστωτές και τις αγορές ότι «είμαστε (σσ. η κυβέρνηση της ΝΔ) εδώ, για να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις».
«Όχι επειδή αυτές μας επιβλήθηκαν, αλλά επειδή πιστεύουμε σε αυτές. Κι αφού το επιτύχουμε αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για να ξανακάνουμε μία συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά αυτό δεν θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μου», συμπληρώνει ο αρχηγός της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση: «Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχαν στην Ελλάδα, όπως και να το δει κανείς. Μας κόστισαν μία περιουσία. Στέλνουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα το οποίο απευθύνεται και στους πολίτες που εξαπατήθηκαν από τους λαϊκιστές».
Σχετικά με το Μακεδονικό κάνει σαφές ότι η ΝΔ ήθελε μια λύση, αλλά «μια λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει μάλιστα ως βασικό πρόβλημα της συμφωνίας ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
«Αυτό δεν είναι αποδεκτό για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μου για να σταθεροποιήσω τον βόρειο γείτονά μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα. Διότι αν δεχτείς ως όνομα το "Βόρεια Μακεδονία", αλλά ταυτόχρονα αποδεχθείς ότι υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα, τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες στην Ελλάδα που είναι Μακεδόνες; Τι θα συμβεί με τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο "μακεδονικός" στις εμπορικές τους ονομασίες; Είναι μεγάλο ζήτημα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τους εξαγωγείς και η παρούσα συμφωνία δεν το επιλύει» τονίζει.
Τέλος, για το Μεταναστευτικό αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια