Συνέντευξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή Γιάννη Ταπραντζή στην εφημερίδα Χρυσοβιτσάνικα Νέα


Φωτογραφία του χρήστη Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου.

Γιάννης Ταπραντζής
Ο συγχωριανός μας που πάτησε στο Ολντ Τράφορντ !!
Γεννήθηκα στην Χρυσοβίτσα στις 22 Νοεμβρίου 1961. Το 1966 μετακομίσαμε στην Άρτα οικογενειακώς γιατί εκεί υπήρχε εργασία για τον πατέρα μου. Σε ηλικία 12 ετών ήρθε η πρώτη αθλητική διάκριση για μένα όπου σε σχολικούς αγώνες του Νομού Άρτης στο άλμα εις ύψος τερμάτισα πρώτος με άλμα 1.20 μ.
Εκεί τελείωσα το Λύκειο και το 1979 πέρασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα των Μαθηματικών και ήρθα στην Αθήνα. Ταυτόχρονα ήρθε κι η οικογένειά μου γιατί βρήκε δουλειά ο πατέρας μου εκεί.
Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στον Άγιο Θωμά και στη συνέχεια μετεγγράφηκα στον Αθηναϊκό που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική (1983). Με την πάροδο του χρόνου ανεβήκαμε στην Β’ και στην συνέχεια στην Α’ Εθνική την σαιζόν 1989-1990. Την 1η χρονιά στην Α’ Εθνική φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό όπου ηττηθήκαμε 3-0 και 2-1. Ως φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδος κι επειδή ο Παναθηναϊκός είχε στεφθεί πρωταθλητής την επόμενη χρονιά (1991-1992) αντιμετωπίσαμε την Manchester United στα πλαίσια του Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου ηττηθήκαμε στην παράταση του επαναληπτικού αγώνα στο Old Tralford με 2-0.
Το 1994 παντρεύτηκα με την Χριστιά Αικατερίνη και αποκτήσαμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αναστασία. Από το 1990 έως και σήμερα εργάζομαι στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα και από το 1997 έως και σήμερα εκτελώ χρέη προπονητή σε ομάδες Γ’ Εθνικής και Α’ Τοπικού.
Εφημερίδα Χρυσοβιτσάνικα Νέα

Σχόλια