Στον Μύτικα Ξηρομέρου Το Αuthentic Big Blue διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα)

                         


         


                   

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Αuthentic Big Blue είναι ένα διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα) και ξεκίνησε από την ιδέα να αξιοποιηθεί  η επίδραση που είχε η εμβληματική ταινία «Le grand bleu» διοργανώνοντας το 2017,τον πρώτο αγώνα στην Αμοργό.

Ʃκοπός της διοργάνωσης είναι να ταυτιστούν οι ελληνικές θάλασσες  με ένα μοναδικό αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης,το άθλημα της μιας ανάσας αφού οι αθλητές καταδύονται σε απίστευτα βάθη με μία ανάσα.

Μέσα από το Authentic Big Blue, προσφέρεται μια ολοκληρωμένη ελληνική  αυθεντική εμπειρία.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν για τη διοργάνωση τα μέσα σε όλο τον κόσμο, είναι ότι ήρθε στην Αμοργό, ο Νίκος Αλιάγας για να πραγματοποιήσει γυρίσματα για 7 εκπομπές του γαλλικού καναλιού TF1 ενώ προσέφερε και διαφημιστικό σποτ.

Το Authentic Big Blue διαφημίζει μοναδικά το μπλε της Ελλάδας, τις ασφαλείς θάλασσες  και τον αυθεντικό τρόπο ζωής.

 Ολη η Ελλάδα όμως είναι ένα απέραντο γαλάζιο και για το λόγο αυτό φέτος, η ιδέα εξελίσσεται. 
28/8-2/9 θα γίνει το Αuthentic Big Blue WEST - The Ionian Sea Edition και θα διεξαχθεί στο σημείο μεταξύ του Μύτικα ,του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.
Ʃυνδιοργανωτές θα είναι οι Δήμοι
Ξηρομέρου, Ακτίου -Βόνιτσας, Λευκάδας και Μεγανησίου ,η Περφέρεια Δυτικής Ελλάδας,η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ,η
 ΠΕΔΙΝ και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Ο αγώνας θα τελεστεί υπό  την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του AUTHENTIC BIG BLUE WEST -THE IONIAN SEA EDITION (ήρεμες θάλασσες,μεγάλα βάθη,κοντινά  αεροδρόμια) μπορούν να προσελκύσουν μακροπρόθεσμα  πολλούς αθλητές και ο αγώνας να γίνει ένας θεσμός που θα βοηθήσει στο branding και τη διαφήμιση της περιοχής ως καταδυτικού προορισμού και με  στόχο την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος CMAS,προπονητικών camp και retreats ελεύθερης κατάδυσης και τεχνικών αναπνοής.
Στη διάρκεια του αγώνα μάλιστα,η ΜΚΟ “BREATHE HELLAS” https://www.breathehellas.com/ που έχει ιδρύσει η Τατιάνα Μπλάτνικ ,θα επισκεφθεί την περιοχή και θα πραγματοποιήσει work shop αναπνοής με τη συμμετοχή των αθλητών του Authentic Big Blue.

Το κέντρο του αγώνα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για το 2023, θα είναι ο Μύτικας .
Εκτός της γραφικότητάς του, είναι κοντά στο σημείο αγώνων και προσφέρει μεγάλη ευκολία στην πρόσβαση αλλά και την καθημερινότητα των αθλητών που θα παραμείνουν 15 ημέρες (μια εβδομάδα προπόνηση, μια εβδομάδα αγώνες). Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών (αθλητές, κριτές, προπονητές, δύτες ασφαλείας, συνοδοί, χορηγοί, επίσημοι και δημοσιογράφοι), αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 άτομα.


Τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Κούμουλος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης APNEA ACADEMY/CMAS/ ΕΟΥΔΑ/SSI).

Η διοργάνωση αδειοδοτείται από την ελληνική ομοσπονδία ΕΟΥΔΑ και την επίσημη παγκόσμια ομοσπονδία CMAS η οποία περιλαμβάνει τους αγώνες στο επίσημο καλεντάρι της.

Επίσημος Ιατρικός υποστηρικτής είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό  Κέντρο αποστέλλοντας τον καρδιολόγο Γιώργο Χατζηγεωργίου καθώς και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό  ενώ πολύτιμη βοήθεια θα παράσχει το κέντρο υγείας ΜΥΤΙΚΑ.

Χορηγός καυσίμων είναι η AVIN.
Χορηγοί οι εταιρείες Καρτελιάς,Hager,Yamaha marine service Πειραιάς ,TEKA,Nephrodynamic.
Υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών και αξεσουάρ η εταιρεία EVAL.
Υποστηρικτές τα νερά Σαμαριά,η Frezyderm,τα γαλακτοκομικά προιόντα Αμφιλοχίας Τζίφρης και τα έργα τέχνης Καπόπουλος.

Οι αθλητές θα φτάσουν στον Μύτικα στις 20 Αυγούστου και θα προπονούνται καθημερινά ως τις 25.
Στις 26 Αυγούστου θα γίνει η τελετή έναρξης στην Πάλαιρο στις 20.00 όπου θα βραβευθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος που κατάγεται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα από το χωριό Κατούνα και η τελετή λήξης και οι απονομές στο Μύτικα στις 2/9 στις 20.00.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιταλός Homar Leuci,επέλεξε να αγωνιστεί και να κλείσει την καριέρα του στο Authentic Big Blue West-The Ionian edition.

Από τις 28/8 ως τις 2/9 θα υπάρχουν  βαρκάκια που θα μεταφέρουν θεατές στο σημείο αγώνα και θα παραμένουν εκεί μία ώρα .Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα .Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στα social media https://www.facebook.com/authenticbigblue www.instagram.com/authenticbigblue/και στις αφίσσες της Διοργάνωσης ενώ το επίσημο site είναι το
www.authenticbigblue.gr

Αν επιθυμείτε να καλύψετε τους αγώνες,την πρώτη μέρα 28/8 στις 08.00 θα αναχωρήσει σκάφος για το σημείο αγώνα όπου θα βρίσκονται οι συνδιοργανωτές για να κηρύξουν την έναρξη,το πρώτο γκρουπ αθλητών,οι δύτες ασφαλείας,οι κριτές ,ο τεχνικός διευθυντής και οι συνεργάτες του.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα παρευρεθείτε ως τις 20/8.

Φωτογραφικό υλικό θα ανεβάζει καθημερινά στο site του,το πρακτορείο http://www.eurokinissi.gr/

Η Δυτική Αιτωλοακαρνανία και τα κοντινά νησιά του Ιονίου είναι έτοιμοι  να υποδεχθούν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

———

Ευχαριστούμε

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
+306980111598






  

Σχόλια