Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς


Πολιτικό άσυλο σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, εκ των οκτώ που εισήλθαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, έδωσε το πρωί της Πέμπτης (05/07), η δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Πρόκειται για τον αξιωματικό Ούγκουρ Ουτσάν και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του. Όμως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ, και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Ασύλου θα αποφανθεί (πιθανότατα θετικά) και για τους υπόλοιπους 5.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχόλια