Δίπλα σε σχολεία έκανε εμπόριο ναρκωτικών η συμμορία που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δίπλα σε σχολεία έκανε εμπόριο ναρκωτικών η συμμορία που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από τα σχολεία που βρίσκονται στην οδό Μοσχονησίων και περίπου 50 μέτρα από τα σχολεία στην οδό Λέλας Καράγιαννη είχαν στήσει την «υπαίθρια» αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών οι 28 συλληφθέντες, που είχαν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε στέκι πώλησης  επικίνδυνων ουσιών.
Τα μέλη της συμμορίας των διακινητών - στη δράση των οποίων έβαλαν τέλος οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών - αδιαφορούσαν για το γεγονός ότι είχαν στήσει την επικίνδυνη επιχείρηση τους δίπλα σε σχολεία και πουλούσαν καθημερινά αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν από 3 έως και 4,5 γραμμάρια χασίς, από 5 έως 10 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για δυο ημέρες εμπορίας ναρκωτικών το κέρδος τους ξεπερνούσε τα 1.550 ευρώ.
Το CNN Greece αποκαλύπτει τα στοιχεία και τον ρόλο των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, αλλά και ποια ήταν η θέση του καθενός στην ιεραρχία της συμμορίας.
A.H  Επιχειρησιακό μέλος της  οργάνωσης. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής. Γεωγραφικά πραγματοποιούσε τις δοσοληψίες στην Πλατεία προσεγγίζοντας πολλές φορές ο ίδιος διερχόμενους πολίτες, «διαφημίζοντας» την δραστηριότητα του, προσφέροντας ουσιαστικά κάνναβη έναντι χρηματικής αμοιβής.
D.E Επιχειρησιακό μέλος της  οργάνωσης και αυτός. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής ενώ η δραστηριότητά του επεκτείνονταν και στις οδούς Πατησίων και Μηθύμνης. Γεωγραφικά πραγματοποιούσε τις δοσοληψίες είτε στην Πλατεία είτε στις στάσεις λεωφορείων στην οδό Πατησίων, προσεγγίζοντας ο ίδιος διερχόμενους πολίτες, «διαφημίζοντας» και αυτός την δραστηριότητα του (πώληση ναρκωτικών ουσιών).
K.P Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, με καθημερινή παρουσία στην συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Λευκωσίας. Πολλές φορές παρέδιδε και ο ίδιος ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη) σε διερχόμενους τοξικομανείς έναντι χρηματικής αμοιβής. Αποτελούσε τον κατευθυντήριο πόλο για το σύνολο των μελών της οργάνωσης και η άφιξη του περιμετρικά της Πλατείας, αποτελούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση το εφαλτήριο έναυσμα των αγοραπωλησιών. Σχεδόν το σύνολο των μελών της ομάδας λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του.
J.I Ανώτερο ιεραρχικά στέλεχος της οργάνωσης. Αποτελούσε μέλος προϋπάρχουσας οργάνωσης, στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια πλατεία, με επακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης, στην διακίνηση ναρκωτικών. Γι αυτούς τους λόγους είχε συλληφθεί το έτος 2016 από την αστυνομία, σε εκτεταμένη επιχείρηση. Με την αποφυλάκισή του εντάχθηκε  και πάλι σε οργάνωση και συνέχισε την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
W.J Ανώτερο ιεραρχικά στέλεχος της οργάνωσης. Αποτελούσε και αυτός μέλος προϋπάρχουσας οργάνωσης, στον ίδιο ακριβώς χώρο, στην ίδια πλατεία, με επακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης, στην διακίνηση ναρκωτικών. Για τους λόγους αυτούς είχε συλληφθεί το έτος 2016, σε εκτεταμένη επιχείρηση. Με την αποφυλάκισή του εντάχθηκε εκ νέου σε οργάνωση, κατευθύνοντας και αυτός τις πωλήσεις κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής.
C.H  Επιχειρησιακό μέλος της  οργάνωσης. Δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως πώληση κάνναβης στην Πλατεία Αμερικής.
Όλα τα μέλη της συμμορίας των ναρκεμπόρων έδωσαν ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας στους αστυνομικούς για να αποφύγουν την κατ´ οίκον έρευνα που θα ακολουθούσε. Παρόλα ταύτα η έρευνα των αστυνομιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα.


πηγή:www.cnn.gr

Σχόλια