Τραγική κατάληξη: Νεκροί η μητέρα και ο ενός έτους γιος της που αγνοούνταν στον Έβρο

Τραγική κατάληξη: Νεκροί η μητέρα και ο ενός έτους γιος της που αγνοούνταν στον Έβρο

Νεκροί βρέθηκαν η 36χρονη Χατιτζέ Ακτσαμπάι και το μικρότερο από τα παιδιά της, ο ενός έτους Μπεκίρ Αράς, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/07) στον Έβρο
Οι έρευνες συνεχίζονται για την εύρεση του 7χρονου Αχμέτ Εσάτ και του μικρότερου αδερφού του, Μεσούτ πέντε ετών, σύμφωνα με τη hurriyet.
Η μητέρα με τα τρία της παιδιά επέβαιναν σε βάρκα μαζί με άλλα πέντε άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, η οποία ανετράπη στον ποταμό Εβρο. Ο πατέρας, που επίσης επέβαινε στη βάρκα, με την οποία επιχειρούσαν να διασχίσουν τον Εβρο, διεσώθηκε, μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Συγκλονίζει ο πατέρας

Ο 36χρονος πατέρας και δάσκαλος, Μουράτ Ακτσαμπάι, σώθηκε την τελευταία στιγμή και μιλώντας νωρίτερα σε τουρκικά μέσα απηύθυνε εκκλήσεις για να ενταθούν οι έρευνες των Αρχών αλλά και για βοήθεια από όποιον μπορεί:
«Ήμασταν συνολικά 11 άνθρωποι. Νομίζω ότι χτυπήσαμε σε βράχο, στη μέση του ποταμού. Το μωρό μας το κρατούσε η γυναίκα μου κι εγώ προσπαθούσα να κρατήσω τα άλλα δύο παιδιά μας. Ο Αχμέτ Εσάτ που είναι 7 ετών φορούσε σωσίβιο. Την γυναίκα μου την παρέσυρε το ρεύμα. Την είδα από μακριά που κρατήθηκε από ένα κλαδί. "Της φώναξα: Χατιτζέ δεν σε εγκαταλείπω, θα σε σώσω"».
Μάλιστα, ο ίδιος στέλνει μήνυμα μέσω ενός βίντεο: «Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτζαμπάι. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, στη 1 το πρωί, η βάρκα μας ανετράπη στον ποταμό Έβρο. Δεν έχω νέα από τη γυναίκα μου Χατιτζέ και των τριών γιων μας τις τελευταίες 17 ώρες. Ωστόσο, οι Αρχές φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου».πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια