Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατάμεστο το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου για την εκδήλωση: «Το τέλος των μνημονίων: Αριστερά – Προοδευτική Διακυβέρνηση» (ΦΩΤΟ + VIDEO)


Κατάμεστο απόψε το βράδυ, το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το τέλος των Μνημονίων: Αριστερά – Προοδευτική Διακυβέρνηση» με ομιλητές τον Αιτωλοακαρνάνα Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ Φώτη Κουβέλη και τον Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλο.
Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσε και η συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως η έξοδος από τα μνημόνια, η φορολογία και το Σκοπιανό, ασκώντας παράλληλα δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για ακροδεξιές επιλογές.
«Υπάρχει ανάγκη συγκρότησης προοδευτικού πόλου. Η πολιτική που θα ασκηθεί στη χώρα, θα πρέπει να έχει βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Η χώρα μας και τυπικά στις 21 Αυγούστου βγαίνει από τα μνημόνια. Έπειτα, αρχίζει η προσπάθεια ανασυγκρότησης, η προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές ειδικά των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων. Τον Σεπτέμβριο μπορούν να παρθούν αντίρροπα μέτρα από τα αποθεματικά του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις. Μέτρα φοροελάφρυνσης με αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες. Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, η συμφωνία με τη FYROM ήταν ότι καλύτερο υπήρξε. Στα δεξιά της, η Νέα Δημοκρατία παίρνει ακροδεξιές επιλογές» σημείωσε ο κ. Κουβέλης για να ακολουθήσουν οι ομιλίες του κ. Κουρουμπλή και του κ. Μυλόπουλου.

Σχόλια