Μόνιμοι: Επείγον «σήμα» για 1.400 νέες προσλήψεις στο υπ. Οικονομικών

Προσλήψεις – εξπρές για την ενίσχυση των τελωνειακών υπηρεσιών είναι έτοιμο να ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Το αρμόδιο υπουργείο επιθυμεί την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης 1.400 μονίμων στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι 548 του γραπτού διαγωνισμού (1Γ/2017).
Η επίσπευση των διαδικασιών συνδέεται με την ίδρυση και λειτουργία των ελευθέρων ζωνών εμπορίου στις οποίες εμπλέκεται εξ΄ ολοκλήρου η ΑΑΔΕ.
Άλλωστε, σήμερα, (17/10), δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πλήρες πλαίσιο για τη σύσταση των νέων υπηρεσιών.
Το ΑΣΕΠ είναι ενήμερο για τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων και βρίσκεται σε «θέση μάχης». Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η ενίσχυση του συγκεκριμένου φορέα είναι «μνημονιακή υποχρέωση».
Ήδη, στα κομπιούτερ της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκονται σε φάση τελικής επεξεργασίας δύο προκηρύξεις που αφορούν στην ΑΑΔΕ. Η πρώτη προβλέπει την πρόσληψη 75 μονίμων (ΤΕ και ΔΕ Τελωνειακών). Η δεύτερη, την επιλογή 100 υπαλλήλων της ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής.
Σημειώστε τα κρίσιμα σημεία του σχεδίου:
– Παλαιότερη απόφαση της ΑΑΔΕ (Δεκέμβρης 2017) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, μιλούσε για πρόσληψη 1.800 υπαλλήλων. Η απόφαση αυτή επικαιροποιήθηκε με το ΦΕΚ, στις 20 Ιουλίου 2018.
– Θα διενεργηθούν, τελικώς, 1.400 προσλήψεις, δεδομένου ότι 400 θέσεις θα καλυφθούν με την διαδικασία των μετατάξεων, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
– Στις 1.400 νέες προσλήψεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι «548» του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2017. Οι 1.400 είναι επιπρόσθετες προσλήψεις.
– Η επιλογή του προσωπικού για την κάλυψη των 1.400 μονίμων θέσεων θα γίνει εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ, με το γνωστό «σύστημα μορίων».
– Στις 1.400 θέσεις περιλαμβάνεται προσωπικό 17 ειδικοτήτων: ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Χημικών, ΠΕ Μηχανικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Τελωνειακών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Δημοσιονομικών, ΔΕ Τελωνειακών, ΔΕ Τεχνικών, ΥΕ Επιμελητών, ΥΕ Εργατών, ΥΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων
– Οι 1.400 θέσεις θα εκδοθούν σταδιακά με διαφορετικές προκηρύξεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ («Ίδρυση και λειτουργία Ελευθέρων Ζωνών»), πάνω στο οποίο «πατά» το νέο μπαράζ μόνιμων προσλήψεων.


Πηγή: workenter.gr

Σχόλια