Προσχέδιο του προϋπολογισμού και Ιταλία «πιέζουν» τα ελληνικά ομόλογα

Προσχέδιο του προϋπολογισμού και Ιταλία «πιέζουν» τα ελληνικά ομόλογα
Ρευστοποιήσεις καταγράφονται την Τρίτη στην ελληνική αγορά ομολόγων με τις πιέσεις να αποδίδονται αφενός στις ανησυχίες των επενδυτών για τις παραδοχές του προσχεδίου προϋπολογισμού 2019, αλλά και στις ανησυχίες για την εξέλιξη της ιταλικής περίπλοκης και της έντασης της σχέσης της Ρώμης με τους Ευρωπαίους.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στην σημερινή συνεδρίαση κινούνται ξεκάθαρα ανοδικά γεγονός που δείχνει την αποδοκιμασία των επενδυτών.
Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,33% ήτοι κινείται κατά 3,15% υψηλότερα σε σχέση με χθες.
Το πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,33% ήτοι κινείται κατά 2,75% υψηλότερα σε σχέση με χθες. Οι επενδυτές εμφανίζονται να μην έχουνε πειστεί για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού σε σχέση με το μακροοικονομικό σενάριο του 2019, αλλά και να μη θεωρούν βιώσιμες τις πρόσθετες παρεμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για τα 2 δις ευρώ που θα προέρχονταν από την περικοπή των συντάξεων.
Σε μεγάλο βαθμό το κλίμα επιδεινώνεται και από τις εξελίξεις στην Ιταλία και της πίεσης που εκδηλώνονται σήμερα στα ιταλικά ομόλογα και στις ιταλικές μετοχές στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup όπου διατυπώθηκαν οι επικρίσεις για το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης.
Το δεκαετές ιταλικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 3,38% ήτοι κινείται κατά 2,95% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

πηγή:www.cnn.gr

Σχόλια