Φθιώτιδα: Δείτε εικόνες από την επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου βοσκού στην Όρθρυ

Φθιώτιδα: Δείτε εικόνες από την επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου βοσκού στην Όρθρυ

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου κτηνοτρόφου - Βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης (03/10/2018) σε δύσβατη περιοχή του όρους Όθρυς, στα σύνορα Φθιώτιδας - Μαγνησίας
Σε γκρεμό, στη θέση «Περδικόβρυση» πάνω από την Άνω Σπαρτιά, εντοπίστηκε νεκρός από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας και τον σκύλο της 7ης ΕΜΑΚ ο άτυχος 73χρονος κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό πουαγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο, την ημέρα που έπληξε την Κεντρική Ελλάδα ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς».
Ο 73χρονος είχε μεταβεί το βράδυ του Σαββάτου στο βουνό μαζί με έναν εργάτη για να τακτοποιήσει τα ζώα του και έκτοτε είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του, ενώ ο εργάτης επέστρεψε κανονικά στον Αλμυρό.
Ο άτυχος κτηνοτρόφος, που ήταν πατέρας του Αντιδήμαρχου Πολεοδομίας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμυρού, Κώστα Νικοβιώτη, φαίνεται ότι αποπροσανατολίστηκε από την ομίχλη και κάποια πτώση σε άγνωστο μονοπάτι, στάθηκε μοιραία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη του χάθηκαν το Σάββατο, όταν μαζί με το βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του, αναφέρει το e-volos.gr. O βοηθός του επέστρεψε και ειδοποίησε τις Αρχές, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου.

Βρέθηκε νεκρός μακριά από το σημείο όπου χάθηκε

Η σορός του άτυχου κτηνοτρόφου βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο της εξαφάνισής του, γεγονός που καθυστέρησε και τον εντοπισμό του.
Για τον εντοπισμό του επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και εκπαιδευμένος σκύλος αλλά και δύο αεροσκάφη.

πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια