ΣΤΑ… ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΕΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ!

Στα… τάρταρα η βαθμολογία της βοηθού Δέτση για το Παναιτωλικός-ΑΕΚ!Πολύ χαμηλή βαθμολογία παίρνει η βοηθός Μαρία Δέτση για τις τραγικές αποφάσεις της στον αγώνα του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ.

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τη νίκη της αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ (2-1), ωστόσο δικαιούται να φωνάζει για τα σοβαρά λάθη της β’ βοηθού, Μαρίας Δέτση, που σημειωτέον είναι νέα στον πίνακα, τα σημαντικότερα εις βάρος των Αγρινιωτών. Δεν είναι μόνο το γκολ του Ουιλιάν στο 25′ που ακυρώνεται κακώς ως οφ σάιντ, μιας και καλύπτεται από τρεις παίκτες (!), αλλά κι εκείνο με το οποίο μειώνει στο σκορ η Ένωση, μιας κι ο Σιμόες είναι οριακά εκτεθειμένος. 
Να σημειώσουμε για την τελευταία φάση, ότι ακόμη κι αν η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο από την πλάτη του αμυντικού των γηπεδούχων, κάτι που πιθανώς να έγινε, και πάλι θα υπήρχε παράβαση, μιας και δεν υπήρχε πρόθεση του παίκτη του Παναιτωλικού να έρθει σε επαφή μαζί της, με το ριπλέι να δείχνει τον Σιμόες οριακά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. 
Αξίζει εδώ να προσθέσουμε κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Αν σε όλο το παιχνίδι η Δέτση είχε μοναδική “επιλήψιμη” φάση το ακυρωθέν γκολ του Παναιτωλικού, με τον Ουίλιαν να είναι σε πιο οριακή θέση, τότε δεν θα είχαμε παραπομπή. Κι αυτό γιατί βάσει της ντιρεκτίβας που βαθμολογούν οι παρατηρητές, πρόκειται για ένα έμμεσο λάθος (δεν σκοράρει απευθείας ο Ουίλιαν, αλλά μπαίνει αυτογκόλ μετά την κεφαλιά του), που κόβει 0,2 βαθμούς κι όχι 0,5 το οποίο οδηγεί σε παραπομπή. Εν προκειμένω όμως πρόκειται για μία πολύ κακή εφαρμογή του κανονισμού, αφού ο παίκτης των γηπεδούχων καλύπτεται από τρεις παίκτες. Εντυπωσιακό ότι οι δύο εξ αυτών ήταν οι επιθετικοί της ΑΕΚ (Πόνσε, Λιβάγια, Τσόσιτς) 
Από εκεί και πέρα βέβαια υπήρχαν τρεις ακόμα λανθασμένες υποδείξεις της Αθηναίας βοηθού στο παιχνίδι. Στο 45′ ο Καμαρά παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά είναι εκτεθειμένος και το οφ σάιντ δεν δίνεται, στο β’ μέρος ανακόπτεται ο Λιβάγια που έβγαινε από τα αριστερά, ωστόσο καλύπτεται, ενώ στο 89′ ο Πόνσε παραλίγο να ισοφαρίσει, όμως και πάλι είναι εμφανώς οφ σάιντ. 
Όπως είναι λογικό η βαθμολογία της από τον παρατηρητή Μαυρόπουλο ο οποίος της έκανε πολλές παρατηρήσεις στα αποδυτήρια, θα είναι πολύ χαμηλή, μιας και μιλάμε για τουλάχιστον δύο σοβαρά λάθη και τρία επιπλέον που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση της, σε αντίθεση με τον Μανώλη Σκουλά και τη Χρύσα Κουρομπύλια που είχαν πολύ καλή παρουσία. 
Το πόσο βέβαια θα μείνει στο “ψυγείο” η Δέτση, εξαρτάται από τις… διαθέσεις της ΚΕΔ. 


sdna.gr

Σχόλια