ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ: Τοποθέτησε καλαίσθητα παγκάκια στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου Αστακού


        Ο Σύλλογος απανταχού Αστακιωτών τοποθέτησε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Αστακού, καλαίσθητα παγκάκια με φυσική πέτρα και μάρμαρο που δένουν αρμονικά με το χώρο και που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν το προαύλιο τον Ναού και να προσφέρουν στιγμές ξεκούρασης στους μόνιμους κατοίκους και στους επισκέπτες.
Ο Σύλλογος Αστακιωτών τονίζει: 

       Ήταν ο πρώτος στόχος μας, ήταν η πρώτη παρέμβαση στο χωριό μας ήταν η πρώτη πρωτοβουλία μας. Να κατασκευάσουμε τρία παγκάκια στον προαύλιο χώρο του Ναού μας, στον Άγιο Νικόλαο.
          Ίσως η μοναδική εκκλησία πανελλαδικά που δεν είχε ένα παγκάκιόπου κάποιοι θα έδιωχναν το βάρος της κούρασης. Ήταν ένα στοίχημα (του Δ.Σ) για να ξεκινήσουμε από κάτι απλό που στην πορεία οχι μόνο απλό δεν ήταν αλλά αντιθέτως πολύ επίπονο και χρονοβόρο......           Δεκάδες ώρες διατέθηκαν το καλοκαίρι στο λατομείο του Κώστα Παπαγιαννόπουλου παράλληλα με την υπερπολίτιμη βοήθεια του αγαπητού φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΙΣΩΡΑ που με την καθοδήγησή του και την εμπειρία του βρήκαμε τις πέτρες, μεταφέρθηκαν στον σπαστήρα και κάτω από αντίξοες οικολογικές συνθήκες ανέβηκαν σε πάγκο όπου το πριόνι του λατομείου με τημαεστρία του Γιώργου Καλισώρα τις μεταμόρφωσε σε κομψοτεχνήματα. 
        Παράλληλα δε η ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΟ του ιδιοκτήτη-επιχειρηματία Κώστα Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος μας πρόσφερε εντελώς δωρεάν το ορυκτό υλικό (πέτρες) καθώς και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό για να διαμορφώσουμε τις ακατέργαστες πλάκες σε ομοιόμορφα τεμάχια έφεραν το τελικό αποτέλεσμα που όλοι χαίρονται και θα χαιρόμαστε. 
        Το Δ.Σ του Συλλόγου Αστακιωτών μην έχοντας άλλες (προς στιγμήν) δυνατότητες το μόνο που προσφέρει στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΙΣΩΡΑ και ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο καρδιάς.
        Οι Αστακιώτες που θα απολαμβάνουν τα λίγα λεπτά ξεκούρασης και ανάσας καθισμένοι στα παγκάκια θα σας ευγνωμονούν.


Σχόλια