Η λίμνη Οζερός με το πρώτο φως της ημέρας (φωτο)

          Θαυμάσιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στην κοντινή λίμνη Οζερός με τον φωτογραφικό φακό της Καλυβιώτισσας Ανθής Ντάφα, εντυπωσιάζουν και δείχνουν το πανέμορφο πρωινό ξεκίνημα της ημέρας, σε ένα μοναδικό υδάτινο οικολογικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.
        Με μια βάρκα και λίγο πριν ξημερώσει, η φωτογράφος επισκέφθηκε την λίμνη Οζερός, που βρίσκεται δίπλα στις Φυτείες, στη Σκουρτού, στη Γουριώτισσα και 5 χιλιόμετρα δυτικά από τα Καλύβια.....    Μια μικρή λίμνη η οποία σχηματίστηκε από τα νερά που εγκλωβίζουν στην περιοχή οι προσχώσεις του Αχελώου ποταμού, στον οποίο διοχετεύονται και τα πλεονάζοντα νερά της.
         Ο Οζερός ή «Γαλίτσα» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι,παρουσιάζει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και αποτελεί τόπο ψαρέματος για πολλούς ψαράδες της περιοχής, ενώ θεωρείται σημαντικός υγροβιότοπος και αποτελεί σημαντικό πέρασμα για διάφορα αποδημητικά πουλιά.
       Στην ανατολική πλευρά της λίμνης υπάρχουν καλαμιώνες και έλη, τα οποία είναι κατάλληλα για να φτιάξουν φωλιές πολλά είδη πτηνών.

Πηγή: kalyvia.gr

      Δείτε τις φωτογραφίες της Ανθής Ντάφα, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, στη λίμνη Οζερός, με το πρώτο φως μιας φθινοπωρινής ημέρας…
Anthi’s blooming: https://www.facebook.com/AnthiNtafa/


         


https://www.agrinionews.gr

Σχόλια