Αγρίνιο: Οι εργασίες του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αγρίνιο: Οι εργασίες του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)Σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Στο συνέδριο συμμετέχουν δεκάδες Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι. Φέτος τα θέματα του συνεδρίου είναι «αν μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική» και «το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο Αντιπρόεδρος της βουλής και Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης (αντί του Νίκου Παππά, ενώ το συνέδριο συντόνισε η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου.
Στο συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν μεταξύ άλλων, η πρώην υπουργός και πρώην Ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, ο Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Otman Lahodynsky, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης και ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.
Επίσης, τοποθετήθηκαν ο Δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Irena Nedeva, ο δημοσιογράφος του protagon.gr Χάρης Καρανίκας, η Διεθνής Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημοσιογράφων και εκπρόσωπος για θέματα ελευθερίας του τύπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης William Horsey και η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Κλημεντίνη Διακομανώλη.

https://www.facebook.com/efimeridasinidisi/videos/1919685541472670/https://www.facebook.com/efimeridasinidisi/videos/630755047321508

Σχόλια