Με επιτυχία η "6η Γιορτή ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ" στην ΚΑΤΟΥΝΑ -ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες            Σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στην Κατούνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Αρχαία Μεδεώνα», κατοίκων και επαγγεματιών της Κατούνας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κατούνας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η Γιορτή Τσιγαρίδας.
        Από νωρίς το πρωί οι εθελοντές-τριες βρέθηκαν στην πλατεία, έστησαν τα καζάνια και μαγείρεψαν νοστιμότατες τσιγαρίδες τις οποίες σέρβιραν σε όλους τους επισκέπτες. Το μενού περιελάμβανε επίσης τοπικά εδέσματα, γλυκά και πολύ καλό ντόπιο κρασί!......


  
   Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα Κατούνας, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με μοναδικό τρόπο συνεπαίρνοντας τους παρευρισκόμενους.
       Το έθιμο της Τσιγαρίδας αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης, με τους παλιότερους να ξαναθυμούνται το παλιό έθιμο και τους νεότερους να μαθαίνουν τις παλιές συνήθειες των πατεράδων και παππούδων τους.

        Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εφημέριος Κατούνας π. Γεώργιος Λαζούρας, οΓιάννης Λύτρας Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Φερεντίνος Ευθύμιος, ο Υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Δημήτρης Μασούρας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση" και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιάπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Γούδας, Θανάσης Κασόλας, Αθηνά Καρέλου-Βέμη, Αφροδίτη Μπουμπούλη, οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Στούπας, Πάνος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θυρρείου Χρήστος Παλούκης, ο Σπήλιος Λιβανός, Βασίλης Φεύγας, Γεωργία Μπόκα-ΝΔ, οΦώτης Τσόλκας Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Θανάσης Παπαθανάσης πρ. δήμαρχος Ναυπάκτου, ο π. δημοτικός σύμβουλος ΑνακτορίουΚώστας Κομποτιάτης απο το Θύρρειο, ο π. Αντιδήμαρχος Μεδεώνος Νίκος Βαρβάτος, ο π. Αντιδήμαρχος Κώστας Στούπας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Φυτειών Ακαρνανικό Φως Γιάννης Τζαχρήστας, η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κατούνας Αριάδνη Χαλιμούδρα, ο Σαμαράς Διονύσιος συνδικαλιστής νοσοκομειακός υπάλληλος, ο Μάκης-Γεράσιμος Σαμαράς συνδικαλιστής του ΟΤΕ και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ο Νίκος Ράππος λαογράφος, ο Νώντας Νικάκης τ. Λυκειάρχης Βόνιτσα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας Ιωάννης Πρεβεζάνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου Γεώργιος Κοντογιάννης, κ.α.

Και του χρόνου...
http://xiromeronews.blogspot.com/2018/12/6_30.html#more
Σχόλια