Πλήθος Κόσμου στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ στις ΦΥΤΕΙΕΣ | ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΥπέροχη η γιορτή ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ – «Πλημμύρισαν» με κόσμο οι ΦΥΤΕΙΕΣ 

          Περίτρανα αποδείχθηκε ότι η Γιορτή Τσιγαρίδας που πραγματοποιείται στις Φυτείες Ξηρομέρου, αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και αναδεικνύει τη μοναδικότητα της αναβίωσης ενός χριστουγεννιάτικου εθίμου της λαχταριστής Τσιγαρίδας. 
         Η φετινή γιορτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Τετάρτη 26.12.2018,συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και όλοι οι επισκέπτες περίμεναν καρτερικά να ετοιμαστούν οι καζανιές για να γευτούν την τσιγαρίδα, που με πολύ μεράκι είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» και οι εθελοντές, υπο την αιγίδα του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου..............


              Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όπου οι εθελοντές άναψαν τα καζάνια και οι τσιγαρίδες σιγόβραζαν, μέχρις ότου να είναι έτοιμες και ροδοκοκκινισμένες για να μοιραστούν στους επισκέπτες, στη συνέχεια τη Γιορτήχαιρέτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειών "Ακαρνανικό Φως" Γιάννης Τζαχρήσταςπροσφέρθηκαν στους επισκέπτες τσιγαρίδες, άφθονο κρασί, τυρί, αναψυκτικά, ο Αι Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιάχόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά του συλλόγου ενώ το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι το απόγευμα. 

            Το παρόν έδωσε η Δημοτική αρχή Ξηρομέρου με τον Δήμαρχο Ερ. Γαλούνη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος, ο βουλευτήςΓιώργος Βαρεμένος, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας και Πάνος Γκόλιας,  ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών Λευτέρης Μάντζαρης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου Δημήτρης Κομπλίτσης, οι π. Δήμαρχοι Φυτειών Πάνος Γαζέτας και Πάνος Τζαχρήστας, ο Πάνος Χολής Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ), ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ) Δημήτρης Στεργίου, ο Φώτης ΤσόλκαςΠρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Γιώργος Βασιλείου -ΣΥΡΙΖΑ,  οΒασίλης Φεύγας-ΝΔ, Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, κ.α. 


http://xiromeronews.blogspot.com/2018/12/blog-post_487.html#more

Σχόλια