Χαρίτσης: Ανακοίνωσε δύο αλλαγές στο εκλογικό σύστημα του «Κλεισθένη Ι» | Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι Γαλούνης και Αποστολάκης


Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης, στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα, όπου παρακολουθούν την ομιλία του Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

       Δύο αλλαγές στον «Κλεισθένη Ι» οι οποίες, όπως φάνηκε και από το θερμό χειροκρότημα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ικανοποιούν τους αιρετούς, ανακοίνωσε από το βήμα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης....  -Η πρώτη αφορά την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι έως και +50% (από +30%) από τον αριθμό των συμβούλων που θα εκλεγούν.
  -Η δεύτερη αφορά την εκλογή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων,που πλέον θα γίνεται ανάμεσα στους δύο πρώτους των δύο πλειοψηφούντων συνδυασμών.


 Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης και Ακτίου Βονίτσης κ. Γιώργος Αποστολάκης, παρέα με τον πρ. Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλο (και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής).

Με στοιχεία απο https://www.aftodioikisi.gr

Σχόλια