Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησε το Κτηματολόγιο στην Αιτωλοακαρνανία


Αναμονή για το Αγρίνιο. Ενδέχεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το κτηματολόγιο και στην Αιτωλοακαρνανία. Χρήσιμες οδηγίες για τους πολίτες. Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας

Το Γραφείο Κτηματογράφησης του Αγρινίου στο πλαίσιο της «Μελέτης Κτηματογράφησης και Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»ξεκινά τη λειτουργία του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο χώρο του Πρώην Δημαρχείου Στράτου, 12ο χλμ Εθνικής Οδού Αγρινίου-Άρτας, στη Στράτο. Η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης αφορά στην ολοκλήρωση δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στους καλλικρατικούς Δήμους Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου και σε τμήματα των καλλικρατικών Δήμων Αγρινίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας*.
Από τις αρχές του χρόνου ξεκίνησε η προσπάθεια ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που γίνεται στη χώρα μας, του Εθνικού Κτηματολογίου. Από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, με τη δήλωση των ιδιοκτησιών τους. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Αναδόχου Κοινοπραξίας ΚΤΗΜΑ2016 www.ktima2016.gr, όπου παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης σε όλα τα στάδια υποβολής.
Υποχρέωση υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας έχουν όλοι οι δικαιούχοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) εγγραπτέων δικαιωμάτων, τα οποία προκύπτουν από τίτλους, κληρονομική διαδοχή χωρίς τίτλο αποδοχής και χρησικτησία. Για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας απαιτούνται τα ακόλουθα:
  • Συμπληρωμένο έντυπο δήλωσης
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής / υπηρεσιακής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Αποδεικτικό ΑΦΜ
  • Φωτοαντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας με πιστοποιητικό εγγραφής / μεταγραφής ή έγγραφα απόδειξης νομής και κατοχής (περίπτωση χρησικτησίας ή κληρονομιάς χωρίς συνταχθέν συμβολαιογραφικό έγγραφο αποδοχής).
Για τον εντοπισμό του και την οριοθέτηση του γεωτεμαχίου είναι επιθυμητή η προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας θέασης ορθοφωτοχαρτών της «Ελληνικό Κτιματολόγιο» ή της εφαρμογής εντοπισμού, η οποία παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktima2016.gr.
Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας από τον πολίτη θα πραγματοποιείται στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης του Αγρινίου, στο Περιφερειακό Γραφείο Κτηματογράφησης της Ναυπάκτου και, για τους ετεροδημότες, στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Αθήνας. Επικουρικά θα υπάρξουν κινητές μονάδες ενημέρωσης των πολιτών. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΙΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, μέσω αντίστοιχης εφαρμογής.
mpletsas
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας δήλωσε: «Το κτηματολόγιο στην Αιτωλοακαρνανία ισχύει για το υπόλοιπο του νομού και όχι για τον Δήμου Αγρινίου. Για το Αγρίνιο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Είναι μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας. Όλοι πρέπει να δηλώσουμε τις περιουσίες μας. Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται ηλεκτρονικά. Όποιος πολίτης αντιμετωπίζει πρόβλημα οι μηχανικοί είναι πλήρως ενημερωμένοι και μπορούν να παρέχουν λύση σε κάθε πιθανό πρόβλημα. Αρχικά οι πολίτες θα πρέπει να καταφύγουν στα αρμόδια κτηματολογικά γραφεία που λειτουργούν στην Αιτωλοακαρνανία».
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Σχόλια