Παναιτωλικός: «Ψυχοβγάλτης», αλλά νικητής!



Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του πρώτου μέρους, αναπαύτηκε στις δάφνες του γρήγορου 2-0 και… νόμισε πως το ματς τελείωσε. Ο Απόλλωνας στην επανάληψη μείωσε με το καλημέρα, κυριάρχησε και πάλεψε να «κλέψει» τον βαθμό. Τελικά τα «καναρίνια» παρά την απαράδεκτη εμφάνιση του δευτέρου μέρους άντεξαν και με το 2-1 βελτίωσαν την βαθμολογική τους θέση!
Σε παιχνίδια με τέτοιο χαρακτήρα το βασικό ζητούμενο είναι να μην δίνεις στον αντίπαλο… δικαιώματα. Να μην πιστέψει δηλαδή ότι μπορεί να σου κάνει δύσκολη την βραδιά και να σου προκαλέσει ζημιά. Οπότε όσο πιο γρήγορα έρθει το πρώτο γκολ τόσο καλύτερη θα είναι η συνέχεια.
Στον Παναιτωλικό γνώριζαν καλά ότι από νωρίς θα πρέπει να γίνουν αφεντικά του αγώνα και να βρουν το γκολ έτσι ώστε ο Απόλλωνας να εγκαταλείψει τις αμυντικές σκέψεις του. Το ιδανικό ξεκίνημα ήρθε λοιπόν με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία γκολ μόλις στο 3′. Μια βαθιά μπαλιά από τον Άργκους στην «πλάτη» της άμυνας του Απόλλωνα, ο Τσοκάνης έγινε αποδέκτης και με ασίστ προς τον Ουίλιαν που πλάσαρε εύστοχα ήρθε το 1-0.
Από κει και πέρα όλα έμοιαζαν πιο εύκολα για τους Αγρινιώτες καθώς είχαν στην τύχη στα πόδια τους. Με την καλή ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, κυριάρχησαν και έτσι πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο βρήκαν κι ένα δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 25′ ο Λουσέρο έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μοράρ που από την γραμμή της μεγάλης περιοχής έκανε αυτό που ξέρει καλά. Σούταρε και σκόραρε. Το 2-0 έδινε πλέον ξεκάθαρα… παράσταση νίκης στον Παναιτωλικό που στο πρώτο μέρος πίεσε για ένα ακόμη τέρμα χωρίς πάντως να το καταφέρει αφού με διπλή επέμβαση ο Χουάντερσον είπε… όχι στο παραλίγο αυτογκόλ του Λούκιτς.
Γκολ και… κατάρρευση στο 2ο
Οι παίκτες του Παναιτωλικού μάλλον είχαν… μείνει στα αποδυτήρια με την έναρξη της επανάληψης και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στον ακίνδυνο Απόλλωνα (φουλ επίθεση από την αρχή του 2ου μέρους) να βρει το γκολ με τον Τομάς στο 47′ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό αντί να ξυπνήσει τους Αγρινιώτες, τους αποδιοργάνωσε κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να πιστεύουν αρχικά στην ισοφάριση.
Μάλιστα στο 56΄ο Κυριακίδης έκανε εκπληκτική επέμβαση με τα πόδια στο τετ α τετ του Ακόστα που βρέθηκε… φάτσα με το 2-2. Ο Παναιτωλικός συνέχιζει να παίζει με την φωτιά όταν στο 59′ ο Ντίας αντί να δώσει μια απλή ασίστ για το 3-1 προτίμησε να σουτάρει μόνος από δύσκολη θέση χωρίς τύχη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχιζε να είναι καλύτερη, να ψάχνει το γκολ και να γυρίζει την μπάλα. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι παρά την είσοδο του Μάζουρεκ στη θέση του Μοράρ, δεν μπορούσαν να ελέγξουν το κέντρο και να κρατήσουν την μπάλα!
Στο 75′ ο Κυριακίδης ήταν διπλά πρωταγωνιστής. Αρχικά αρνητικός με το… δώρο που έκανε και στην συνέχεια θετικός με την εκπληκτική επέμβαση που έκανε στο σουτ του Ελ Χέλβε. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Παναιτωλικός δεν είχε κανένα πλάνο μέσα στο ματς. Οι πάντες φοβισμένοι, χωρίς καθαρό μυαλό απλά προσπαθούσαν να διώχνουν όπως όπως για να περάσει ο χρόνος. Τελικά παρά την πίεση του Απόλλωνα, ευτυχώς για τον Τίτορμο έμεινε το 2-1, έπιασε τους 18 βαθμούς κι ατενίζει την συνέχεια με μεγαλύτερη σιγουριά.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαλής, Άργκους, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Λουσέρο, Ντίας, Ουίλιαν (85′ Τσιγγάρας), Μανά (68΄Λιάβας), Μοράρ (60΄Μάζουρεκ), Καμαρά
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Κοντοές, Λούκιτς, Τζανετόπουλος, Οριουέλα, Γκίνο (46΄Ντούρσο), Μπεντινέλι, Κονέ, Τριάδης (35΄Ντε Φεντερίκο), Ακόστα (66′ Ναδάλες), Ελ Χέλβε
agrinio sports.gr

Σχόλια