Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυτική Ελλάδα: Καΐκι προσέκρουσε στο λιμάνι των Αλυκών – Μεγάλη επιχείρηση για να μην βυθιστεί


Νεότερη Ενημέρωση 20.30: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση προκειμένου να μην βυθιστεί το καΐκι, που υπέστη ρήγμα μετά την πρόσκρουση του κατά την είσοδο του στο αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών στη Δυτική Αχαΐα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.news, αυτή την ώρα, δύτης έχει πέσει στη θάλασσα και επιχειρεί να «κλείσει» το ρήγμα, καθώς ο κίνδυνος βύθισης του καϊκιού είναι μεγάλος. Οι ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο είναι μεγάλες.
Στο σημείο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσε δύναμη από το σταθμό της ΒΙΠΕ Πατρών.
Πρώτη Ενημέρωση 19.58: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, για μεγάλο καΐκι και το πλήρωμα του, που επέστρεφε για ελλιμενισμό στο αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών στη Δυτική Αχαΐα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, κατά την είσοδο του, το καΐκι προσέκρουσε και υπέστη ρήγμα και μπάζει νερά.
Στο σημείο σπεύδουν από την Πάτρα ειδικοί δύτες για να «επουλώσουν»‘ το ρήγμα, καθώς σύμφωνα με πηγές, εάν το καΐκι μετακινηθεί είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να βουλιάξει.
Το πλήρωμα είναι ασφαλές και παραμένει στο πλοίο. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, η μεταφορά εξοπλισμού του καϊκιού σε διπλανό σκάφος και του πληρώματος από το Λιμενικό.
Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Σχόλια