ΑΣΤΑΚΟΣ: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥΜΗ: "ο λυγμός της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ" | ΦΩΤΟ: Make Art

            Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου, στον Αστακό, η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥΜΗ με τίτλο "ο λυγμός της ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Αστακού και της ΒΕΓΑΣ εκδοτική πολιτιστική.......


       Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς απο την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αστακού κα Ιωάννα Ζούλα-Ρεπάνη και ακολούθως χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. 
         Την Παρουσίαση συντόνισε ο κ. Βασίλης Μουρκούσης πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου και για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί κα Θεοδώρα Παπανικολάου και ο κ. Βασίλης Ζαγκότας και  την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Νίκος Ναούμης με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους, όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του βιβλίου.
        Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την παρουσίαση, ενώ στο τέλος τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν το συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

         Να τονίσουμε ότι το ταξίδι του βιβλίου "ο λυγμός της καταιγίδας", ξεκίνησε χθες από τον Αστακό και ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 17 του μήνα Δεκέμβρη, σειρά παίρνει το Αγρίνιο και η παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial, 1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου - Αμφιλοχίας και ώρα 18:30.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Ο ΛΥΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
    Σε έναν ουρανοξύστη στην αποκλεισμένη λόγω κακοκαιρίας Νέα Υόρκη, μια νέα γυναίκα, αναπολεί και καταγράφει την ιστορία της ζωής  της, στην εποχή της κρίσης.
     Γράφει για να θυμηθεί και να ξεχάσει. Να θέσει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις.
    Θυμώνει, οργίζεται, χαίρεται, λυπάται, αναρρωτιέται, στεναχωριέται και ελπίζει.
   Την ίδια στιγμή, ένα αόρατο δίχτυ κατασκοπείας εξυφαίνεται γύρω της…......
      Η θέση της στον Ο.Η.Ε., χωρίς να το έχει η ίδια αντιληφθεί, είναι τόσο σημαντική για κάποιους και πολύτιμη, που δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα.
        Παράλληλα, ο μεγάλος της έρωτας, θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή της. Θα μπορέσει άραγε να την γλιτώσει, τόσο εκείνη, όσο και την κόρη της;Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου «ο λυγμός της καταιγίδας», παρελαύνει με απίστευτο ρεαλισμό η σύγχρονη Ελλάδα. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του, θέματα όπως η αναπηρία, οι οικογενειακές σχέσεις, η ομοφυλοφιλία, η πολιτική, ο έρωτας και η αγάπη για την πατρίδα, αναζητούν απαντήσεις και προβληματίζουν.
Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Ένα κείμενο από την πένα του Νίκου Ναούμη, ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνατότητες του στον χόρο της λογοτεχνίας και μας καλεί να ταξιδέψουμε παρέα στον μαγικό κόσμο των λέξεων.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 
       Ο Νίκος Ναούμης, γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από αγρότες γονείς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
  Εργάζεται ως πολιτικός αναλυτής και είναι άγαμος.
      Από την ηλικία των είκοσι ετών, ηλικία που απώλεσε την όρασή του, αγωνίζεται σκληρά από διάφορες θέσεις για τα δικαιώματα των αναπήρων για ίσες ευκαιρίες στην εργασία και τη ζωή.
     Το 2014, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής του, το Ξηρόμερο Αιτ/νίας.
     Το 2015, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με έλλειψη όρασης, ίδρυσε μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., που έχει ως στόχο την ένταξη αναπήρων στο πολιτιστικό προίόν.
      Αρθρογραφεί τακτικά κυρίως μέσω του διαδικτύου και είναι καλός γνώστης του χειρισμού Η/Υ. Μιλά καλά αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει και ασχολείται με την συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων.
Σχόλια