«Έγκλημα» χαρακτηρίζει τον πνιγμό του εργαζομένου στον Πεταλά Αστακού το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

         Το Ε.Κ. Αγρινίου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο χαμό του εργαζομένου στις ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑ στην περιοχή του Αστακού και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
        Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «έγκλημα» που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογα «εγκλήματα» σε χώρους δουλειές πανελλαδικά.
        Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται ακόμη στα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων.
Αναλυτικά:

       «Θρηνούμε το χαμό και άλλου ένα συναδέλφου στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο συνάδελφός μας εντοπίστηκε νεκρός από λιμενικό χθες το απόγευμα, 10 Γενάρη, στην περιοχή του Πεταλά όπου εργάζονταν σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας .
      Στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.
     Δεν πρόκειται για άλλο ένα εργατικό ατύχημα, δυστυχώς θανατηφόρο.
     Πρόκειται για έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των εγκλημάτων που γίνονται στους χώρους δουλειάς πανελλαδικά.......       Τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα εργατικά ατυχήματα που, δυστυχώς, σε πολλές των περιπτώσεων είναι θανατηφόρα.
      Είναι αποτέλεσμα της δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την κατάσταση που επικρατεί, που η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δεν παίρνει ούτε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας γιατί έχουν κόστος.
        Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα , να επανδρωθούν οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με προσωπικό για να μπορούν να κάνουν εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειά. Άμεσα να υπάρξει οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος.
      Καλούμε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς για να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να διεκδικήσουν συνολικά τη ζωή που τους ανήκει.
Να μη θρηνήσουμε ξανά άλλους συναδέλφους.»

https://www.agriniopress.gr/

Σχόλια