Ανακοίνωση του Συλλόγου Βασιλοπουλιωτών «Η ΒΕΛΑ».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο χώρο ανέγερσης μνημείου πεσόντων στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Το Σάββατο 12/01/2019 αργά το απόγευμα στο χώρο ανέγερσης του μνημείου πεσόντων στο προαύλιο της εκκλησίας μας, φυσικό ή φυσικά πρόσωπα με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς καμία έγκριση από τις αρχές του χωριού, του Δήμου και χωρίς να ενημερώσουν το Δ.Σ του συλλόγου μας, τοποθέτησαν μαρμάρινη επιγραφή με ονόματα συγχωριανών μας που έπεσαν στα πεδία των μαχών. Ξημερώματα Κυριακής 12/01/2019, η μαρμάρινη επιγραφή είχε μουτζουρωθεί με σπρέι και είχε αποκολληθεί από το μνημείο.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Βασιλοπουλιωτών «Η ΒΕΛΑ» καταδικάζει και τα δυο αυτά περιστατικά, δεν εγκρίνει παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες χαρακτηρίζουν τους πρωταγωνιστές, και σε καμία περίπτωση τους φιλήσυχους και με δημοκρατικές αρχές συγχωριανούς μας.
Κανείς ιδιώτης δεν νομιμοποιείται να στήνει μνημεία ηρώων και ειδικά σε δημόσιους χώρους.
Και τα δυο περιστατικά είναι προσβλητικά ως προς την ιστορία του τόπου μας, αλλά και των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών για την πατρίδα μας. Δεν προάγουν τον πολιτισμό, την ομαλότητα στις σχέσεις των συγχωριανών μας και έρχονται σε αντίθεση και με τις καταστατικές αρχές του συλλόγου μας.
Η πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου πεσόντων πάρθηκε πριν τρία χρόνια από το σύλλογο μας, ο οποίος αφού εξασφάλισε όλες τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, προχώρησε στην ανέγερση του και με χρηματοδότηση από τους αγαπητούς συγχωριανούς μας.
Απομένει η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής, η οποία με απόφαση του συλλόγου μας το περασμένο καλοκαίρι, δεν θα αναγράφει ονόματα και θα γίνει εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί πάλι από το σύλλογο μας.
Με την τοποθέτηση τις μαρμάρινης επιγραφής θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια σε επίσημη και δημόσια τελετή, αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές στους ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ, όπως αυτές ορίζονται από το επίσημο τελετουργικό.
Ο σύλλογος έχει σκοπό να ενώνει και να προάγει την σύσφιξη των σχέσεων των συγχωριανών μας και πάνω σε αυτό θα μείνουμε πιστοί.

TO Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΖΩΗΣ          ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΚΑΤΟΣ

Σχόλια