Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων την Κυριακή - Νέα επιδείνωση Δευτέρα και Τρίτη

Ακτίνες φωτός βγαίνουν μέσα από τα σύννεφα πάνω από την πόλη των Τρικάλων καθώς ο ήλιος δύει πίσω από την οροσειρά του ΚόζιακαΜετά την κίνηση του χαμηλού ανατολικότερα ο καιρός την Κυριακή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και περισσότερα φαινόμενα στην αρχή της ημέρας θα έχουμε στα νοτιοανατολικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο είχαμε σημαντικά ύψη βροχής στη Τρίπολη με 44 mm, στη Σκύρο 31, στη Σάμο 30 mm και στα Σπάτα 29 mm.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό ότι έχει απομακρυνθεί ανατολικότερα, ενώ ένα αβαθές χαμηλό που βρίσκεται στην Ιταλία το επόμενο διήμερο θα οργανωθεί και θα μας επηρεάσει κινούμενο ανατολικότερα.
Ο καιρός στην Ευρώπη την Κυριακή
Ο καιρός στην Ευρώπη την Κυριακή
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Κυριακή
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Κυριακή
Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε και το άλλο που θα μας επηρεάσει. Σήμερα στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ενώ τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και παγετός, κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια οι 7 βαθμοί, 11 με 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 14 με 16 βαθμοί στα νησιά του Αιγαίου.
Ο καιρός στα Βαλκάνια την Κυριακή
Ο καιρός στα Βαλκάνια την Κυριακή
Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή
Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 5 με 6 και τοπικά 7 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην Αττική την Κυριακή
Ο καιρός στην Αττική την Κυριακή
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα αργότερα για χιονόνερο σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή

Σχόλια