Η «Αυγή» για τις στηρίξεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

Αναλυτικό ρεπορτάζ για του υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε η “Αυγή”, η εφημερίδα της Αριστεράς που απηχεί τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Αναφέρει χαρακτηριστικά πως παρουσιάζει τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαΐου 2019.
Κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και  νέοι επικεφαλής ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Σε αυτό το πλαίσιο , για την Αιτωλοακαρνανία η Αυγή ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τον δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο και τους Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο, Δημήτρη Μασούρα (Άκτιο – Βόνιτσα), Μάρκο Βασίλα (Αμφιλοχία), Κώστα Κουβαρά (Θέρμο).
Ωστόσο στο αρχικό της δημοσίευμα  ανέφερε και τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη (για τον δήμο Ξηρομέρου)  το όνομα του οποίου αφαιρέθηκε στη συνέχεια. Η υποψηφιότητα του πάντως είχε συζητηθεί και στην πρόσφατη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ που την αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο. Ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλάκης όμως  φέρεται να επιδιώκει να σχηματίσει ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή προσώπων και από το κεντροδεξιό φάσμα. Κατά συνέπεια φέρεται να μην βλέπει με καλό μάτι τα δημοσιεύματα περί κομματικής στήριξης.
https://www.agrinionews.gr

Σχόλια