ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Oδεύει οριστικά προς κλείσιμο το υποκατάστημα Αστακού λέει η Εθνική Τράπεζα

      Σήμερα Τρίτη 29.1.2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνηςσυναντήθηκαν στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη, στην Αθήνα.  
       Το στελέχος της Τράπεζας τους μετέφερε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό οδεύει οριστικά προς κλείσιμο και είναιστρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας για κατάργηση του υποκαταστήματος στο γενικότερο σχεδιασμό «εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης» του δικτύου της. 
Αναλυτικά ο Χρήστος Μπόνης τονίζει: 

     Σήμερα Τρίτη 29.1.2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης,συναντήθηκαν στο γραφείο του  Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δυο προαναφερομένων για το ζήτημα της απομάκρυνσης (κλεισίματος) του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό........

 
       Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Διοίκησης, στην Αθήνα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης προσπάθησε με σοβαρά και πειστικά επιχειρήματα να εξηγήσει στο στέλεχος της ΕΤΕ ότι η απόφαση για να κλείσει το υποκατάστημα είναι λάθος και στηρίζεται σε μη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τόσο για τον Αστακό αλλά και γενικότερα για τον Δήμο Ξηρομέρου και αναφέρθηκε στους λόγους που πρέπει η τράπεζα να λάβει υπόψιν της.
         Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Σ.Α.Α Χρήστος Μπόνης ενημέρωσε το στέλεχος της τράπεζας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα τόσο στον Αστακό (με την συλλογή περίπου 600 υπογραφών) όσο και στην Αθήνα χθες βράδυ παράλληλα δε με την συμπαράσταση πρώην και νυν Βουλευτών και Υπουργών του νομού Αιτωλ/νιας, Ομοσπονδιών πολιτιστικών συλλόγων  της Αιτωλοακαρνανίας, πολλών συλλόγων με έδρα τον Αστακό άλλα και την Αθήνα, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά όλων Δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου.

       Το συμπέρασμα που αποκομίσθηκε από την συνάντηση ήταν αποκαρδιωτικό και θλιβερό. Αποκαρδιωτικό  για τον λόγο ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος, θλιβερό  δε διότι ηαντιμετώπιση του στελέχους (Δ. Παυλινέρης) στο πρόσωπο των δυο επισκεπτών που εκπροσωπούσαν δυο φορείς (Δήμο Ξηρομέρου και συλλόγου Σ.Α.Α.) θεωρήθηκε σαν  μια συνάντηση αγγαρείας. 
        Η αδιαφορία που επέδειχνε ορισμένες στιγμές κατά την οποία οι δυο επισκέπτες αναφέρονταν με επιχειρήματα ότι τουλάχιστον πρέπει να επανεξεταστεί πάλι η απόφαση ήταν εκνευριστική και δεν αρμόζει σε κορυφαίο στέλεχος Τραπεζικού Οργανισμού παρόμοια  αντιμετώπιση και κυρίως απέναντι στον Δήμαρχο του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλαδή απέναντι σε ένα πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων.
       Ο Βοηθός Γεν. Διευθυντής επικεντρώθηκε στο επιχείρημα ότι είναι στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας και ότι....... λυπάται πολύ για την απόφαση. Παρ’ ότι πιέστηκε στην μια ώρα της συνάντησης να μας εξηγήσει την απόφαση της ΕΤΕ, συνεχώς αναφέρονταν στην απόφαση της Διοίκησης.

       Διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι (εξ)αναγκάσθηκε να μας δεχθεί στις πιέσεις που δέχθηκε από το πρωί. Στο τέλος δε του παραδόθηκαν τα δυο ψηφίσματα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα η μια στον Αστακό και η άλλη στην Αθήνα μαζί με τις υπογραφές των  Δημοτών του Δήμου και των ετεροδημοτών καθώς και τα μηνύματα(email) των πολιτικών, συνδικαλιστών εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων, που μας μετέφεραν την συμπαράσταση στον αγώνα μας.

         Τέλος δε ευελπιστούμε ότι θα καρποφορήσει η πίεση που ασκούμε όλοι για μια συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς (Τσακαλώτο-Δραγασάκη και Φλαμπουράρη) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τους αναλύσουμε διεξοδικά της άδικης απόφασης που ελήφθη.

Σχόλια