Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κοπή της Βασιλόπιτας του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΄΄ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΄΄ χθές Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Ανάληψη Τριχωνίδας.
Σημαντικοί άνθρωποι από όλους τους βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης , πολιτευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και κάτοικοι παρέστησαν. Η κοπή της Βασιλόπιτας έγινε με τις ευλογίες του Πατέρα Γεώργιου Τσοπανά....


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λοϊζος στην ομιλία του τόνισε :

΄΄ ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο με σημαντικά πλεονεκτήματα και μεγάλη ιστορία. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο νέο σύγχρονο περιβάλλον που επιβάλλει δραστηριότητες χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις, εγωϊσμούς και συμφέροντα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας. Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στα χωριά μας είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της μη συμμετοχής  ορισμένων ανθρώπων που κατέχουν συγκεκριμένες θέσεις και δυστυχώς έχει οδηγήσει στην μαράζωση και την ερημοποίηση. Συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα προκειμένου το Ορεινό Απόκουρο να βρεθεί στην θέση που του αξίζει.΄΄

Στη συνέχει το λόγο έλαβε ο πρώην Βουλευτής και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Σπήλιος Λιβανός που αναφέρθηκε στις ομορφιές του τόπου και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Σταύρος Καραγκούνης πρώην Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή των οδικών αξόνων ενώ η Περσεφώνη Πιστιόλη Πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για τις φυσικές ομορφιές της Ορεινής Τριχωνίδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας τόνισε την σημαντικότητα των νέων έργων που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια.ενώ ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης μίλησε για τους δρόμους που θα βοηθήσουν το Θέρμο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου  Κώστας Μαραγιάννης ευχαρίστησε την οικογένεια Λοϊζου για την προσφορά της στα δρώμενα της Ανάληψης και σημείωσε τις αλλαγές και τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Κασόλας άσκησε κριτική για την έλλειψη υποδομών και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου Κώστας Κουβαράς τόνισε την αναγκαιότητα για ενότητα και διάλογο για το καλύτερο του τόπου.

Το λόγο έλαβαν ακόμη οι κ. κ. Παναγιώτης Κατσούλης τέως Δήμαρχος Μεσολογγίου, Σταύρος Λαϊνας Περιβαλλοντολόγος, Κώστας Γλαβάς, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θέρμου Γιάννης Παπαθανασόπουλος , Δημήτρης Ντάλλας και Αντώνης Πριόνας .

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Σχόλια