Πάνω από 2.400 αιτήσεις αποζημίωσης στον ΕΛΓΑ από παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας

Την άμεση αποζημίωση και στήριξη των παραγωγών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, οι παραγωγοί που έχουν υποβάλει αιτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ξεπερνούν τους 1.800 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, ενώ άλλες 620 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.
Οι μεγαλύτερες ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και κηπευτικών, αλλά και σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων.
Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «η εξατομίκευση των ζημιών των πληγέντων παραγωγών πρέπει να γίνει άμεσα από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις». Πάντως, σύμφωνα με την περιφέρεια, «ήδη για το 2018, έχουν γίνει πληρωμές για καταστροφές στην γεωργική παραγωγή, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ στην Αχαΐα και 2,9 εκατομμυρίων ευρώ στην Ηλεία.
thebest.gr

Σχόλια