Ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Αστακού, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, με Κεντρικό ομιλιτή τον κ. Γιώργο Μαρίνο.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χθες γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Αστακού, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, με Κεντρικό ομιλιτή τον κ. Γιώργο Μαρίνο. 
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ μας μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν μια πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: Αυτοάμυνα-Αυτοπροστασία-Κίνδυνοι που απειλούν τα παιδιά και τρόποι αντιμετώπισής τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ Αστακού κας Κουντούρη Παρασκευής που μίλησε για το σκοπό της εκδήλωσης και για την σπουδαιότητα πραγματοποίησης ανάλογων εκδηλώσεων στον μικρό τόπο μας, ενώ ευχαρίστησε όσους γονείς φρόντισαν να αφιερώσουν το απόγευμά τους στην ενημέρωση προς όφελος των παιδιών τους!
Ακόμα ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γιώργο Μαρίνο που με την πείρα που διαθέτει, την μεταδοτικότητα και την αγάπη για το αντικείμενο φρόντισε να ενημερώσει τους γονείς για όλους τους κινδύνους που τους αφορούν και για την προστασία των παιδιών τους.
Η ημερίδα ήταν κατά κύριο λόγο βιωματική. Ο κ. Μαρίνος σε μια όμορφη συνομιλία με τα παιδιά και βιωματικά παρουσίασε αναλυτικά τους κινδύνους που τα απειλούν και βοήθησε όλα τα παιδιά να είναι υποψιασμένα, να αντιδρούν σε έκτακτα περιστατικά και να συνεργάζονται με τους γονείς τους ή τους μεγαλύτερους για την ασφάλειά τους.
Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από οπτικό υλικό που προβλήθηκε στους συμμετέχοντες και έκανε την συζήτηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Στο τέλος της ημερίδας οι γονείς έφυγαν πιο γεμάτοι, πιο ενημερωμένοι και λιγότερο φοβισμένοι, εκφράζοντας την επιθυμία να πραγματοποιούνται και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας. Τα παιδιά κεράστηκαν και ενθουσιασμένα συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ φάνηκαν πολύ χαρούμενα για την εκδήλωση.
Να ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά τον κ. Γιώργο Μαρίνο για την παρουσία του στο ΚΔΑΠ μας, καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γεωργούλα που με ομόφωνες αποφάσεις στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και δίνουν το βήμα στην ενημέρωση, στην πρόληψη και στην ασφάλεια γονέων και παιδιών!





Σχόλια