Οι εργασίες ανακαίνισης στον ιερό ναό ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ αναδεικνύουν το μεγαλείο της ομορφιάς της πέτρας | ΦΩΤΟ

 Με εντατικούς ρυθμούς απο τα μέσα Νοεμβρίου 2018, συνεχίζονται οιεργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, κρυμμένα μυστικά και έναμεγαλείο που βρισκόταν κάτω από σοβάδες και ασβέστη. Αυτό που αποτελεί πραγματικά αποκάλυψη είναι με το καθαρισμό της τοιχοποιίας του ναού γίνεται η ανάδειξη της ομορφιάς της πέτρας (ο ναός ήταν χτισμένος με πελεκητή πέτρα, με την υψηλή τέχνη των μαστόρων τους είδους) και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της ιστορίας του ναού.
          Καθώς τα έργα αποκατάστασης της εκκλησίας βρίσκονται σε εξέλιξη, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφήνει πραγματικά εντυπωσιασμένους, όχι μόνο τους ανθρώπους των συνεργείων που εργάζονται εκεί, αλλά και όσους έχουν την τύχη να επισκεφθούν την εκκλησία αυτή την περίοδο. 
           Να τονίσουμε ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο προϊστάμενος του ναούπρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Γατσούλης, αλλά και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ανέδειξαν -και συνεχίζουν τις εργασίες -σε λίγο χρονικό διάστημα, ένα κόσμημα αποτελώντας παράδειγμα για όλη τη περιοχή μας....

            
             Σχόλια