Οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές για εμάς θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο.

Για εμένα με τους Υποψήφιους Δημάρχους, όχι μόνο δεν θα υπάρχει η παραμικρή προσωπική αντιπαλότητα, αλλά ούτε καν πολιτική αντιπαλότητα, την οποία κάποιοι θεωρούν θεμιτή στα πλαίσια της Δημοκρατίας.
Για μένα απλά είναι συνυποψήφιοί μου, των οποίων σέβομαι την προσωπικότητα και προπαντός τις οικογένειές τους και ο προεκλογικός αγώνας θα είναι απλά ένας αγώνας ευγενούς άμιλλας και τίποτα πάρα πάνω.!!!!
Τα ρήματα κερδίζω ή χάνω για μένα μέχρι τις εκλογές είναι ανύπαρκτα.!!! 
Υπάρχει μόνο το ρήμα εκλέγομαι Δήμαρχος ή δεν εκλέγομαι.!!!!
Και είτε εκλεγώ ή δεν εκλεγώ, δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω τίποτα.!!! 
Αισθάνομαι τόσο γεμάτος από την ζωή μου μέχρι σήμερα, αφού κατέκτησα όλους τους στόχους μου στην ζωή μου, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και οικογενειακούς, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι ένας ευτυχισμένος γιατρός και οικογενειάρχης και προπαντός ένας ευλογημένος παππούς με τις τρεις χαριτωμένες εγγονούλες μου, που μου χάρισε ο Θεός.!!!!
Νικητής θα αισθανθώ, αν εκλεγώ και στο τέλος της θητείας μου, έχω νικήσει ένα μέρος των προβλημάτων του τόπου μας και αφήσω τον Δήμο μας σε καλύτερη κατάσταση ,από εκείνη που θα παραλάβω.!!!
Δεσμεύομαι, πως από εμένα δεν πρόκειται να υπάρξει ο παραμικρός χαρακτηρισμός ή επιθετικός προσδιορισμός, ακόμη και εάν δεχθώ από κάποιον συνυποψήφιό μου ή άλλο πολιτικό πρόσωπο ακόμη και τον πιο ταπεινωτικό και προσβλητικό για την προσωπικότητα μου χαρακτηρισμό ή ακόμη και την οικογένειά μου, δεν πρόκειται να δώσω ΚΑΜΙΑ απάντηση.!!!
Οι έννοιες συκοφαντία, προκλητικότητα και λαϊκισμός δεν υπάρχουν για εμάς.
Όπως και στις προηγούμενες εκλογές του 2006 πίναμε τον καφέ μας μαζί με τους συνυποψηφίους μου μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών, αλλά και μετά καθ' όλη την θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού, έτσι θα προσπαθήσω να γίνει και σε αυτές τις εκλογές.!!
Εάν δεν εκλεγώ Δήμαρχος, δεν πρόκειται να επικαλεστώ δικαιολογίες. Γι αυτό θα φταίω εγώ και μόνο εγώ, που θα έχω κάνει κάποιο λάθος.!!! 
Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, που θα ανακτήσουμε δια παντός την τρωθείσα αξιοπρέπεια μας στο Ξηρομέρο, με όλα όσα έχουν γίνει για πολλά χρόνια.!!! 
Ασφαλώς θα υπάρξουν και οι διαφορετικές θέσεις ή προτεραιότητες ή προτάσεις, όπως για παράδειγμα για την λύση του προβλήματος με το ασθενοφόρο, έχουμε διαφορετική θέση - προτεραιότητα (όπως για αρκετά ακόμη) με τον συνάδελφο και φίλο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και εμείς θεωρούμε την προμήθεια Δημοτικού Ασθενοφόρου ως πρώτη προτεραιότητα, αλλά ως εκεί και τίποτα πάρα πάνω.!!!!
Κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης.!!!!!! 
Και για τον κύριο Δήμαρχο όταν παράδειγμα, αναφέρω πως θα γίνει από εμάς άσφαλτος ο δρόμος Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο - Σουπί, που σήμερα είναι αδιάβατος από τις λακκούβες ή για την κατολίσθηση στο οδόστρωμα στον περιφερειακό δρόμο Αστακού - Μύτικα, εντός των ορίων του οικισμού της Λούταινας, η οποία είναι έτσι εδώ και (3) τρία χρόνια και όσο πάει και χειροτερεύει και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και ούτε μπαίνουμε στο αν είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας ή του Δήμου, αλλά λέμε βάλτε την μηχανικό να κάνει μια τεχνική έκθεση και κάντε το με απ' ευθείας ανάθεση, όπως κοντά στο Μοναστηράκι, που όταν χάλασε το οδόστρωμα μέσα σε μια εβδομάδα το καλούπωσαν και είναι έτοιμο για να πέσει το μπετόν και να είναι έτοιμο το προστατευτικό τοιχίο.!!!
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά από πλευράς μας λαϊκισμό ή συκοφαντία, αλλά το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας.!!!Όσο για το ζεϊμπέκικο το οποίο χόρευα και εκείνη την στιγμή πέρασε από εκεί και μου έκανε παρέα ο κύριος Τριανταφυλλάκης και τον κάλεσα και το χορέψαμε μαζί, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές αυτά τα χρόνια που ζούμε στην ιδία πόλη, όπως έχω χορέψει πολλές φορές μαζί και με τον κύριο Δήμαρχο ή τον κύριο Κοπλίτση και πήρα λίγα πανέρια με λουλούδια και έριξα και στον κύριο Τριανταφυλλάκη και στην παρέα του κυρίου Δημάρχου, αυτά τα θεωρώ αυτονόητα και όχι απλά ευκταία.!!!!
Εδώ έχω να παρατηρήσω, πως ο Δήμαρχος είναι θεσμός και όταν ευρίσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει υποχρεωτικά να του δίνεται ο λόγος για να απευθύνει χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος δεν είναι το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, Βουλευτής, Υπουργός ή υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά το πρόσωπο που εκπροσωπεί τον Δήμο και εκεί δεν παραβρέθηκε ως πολίτης, αλλά ως Δήμαρχος.!!!
Εγώ ως Αστακιώτης αισθάνθηκα άσχημα, αφού στον Αστακό έχουμε κουλτούρα ευγένειας και θέλω να πιστεύω, ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, αλλά το άγχος του γιατί ήρθαν πάρα πάνω άτομα από εκείνα που περίμεναν. 
Εδώ στο Ξηρόμερο, σε αντίθεση με το τι μπορεί να πιστεύουν πάρα πέρα για εμάς, αφού μας θεωρούν λίγο άγριους, έχουμε πολύ υψηλού επιπέδου πολιτισμό και λεβεντιά, αφού μας ενώνουν οι δυσκολίες τις ζωής, οι χαρές, οι λύπες ή ακόμη και ο θάνατος και είναι πολύ λίγα αυτά, που μας χωρίζουν.!!!
Εγώ και μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά, θα συνεχίζω να δίνω στο Ξηρόμερο αυτά που δίνω για (40) σαράντα χρόνια, ως γιατρός και ως άνθρωπος και ήταν και είναι επιλογή μου αφού φτωχός μπήκα στην Ιατρική πριν (40) σαράντα χρόνια, τώρα που κοντεύω να την τελειώσω, να πεθάνω στην ψάθα.!!!
Και εδώ θα μου επιτρέψετε να παραφράσω τους στοίχους του μεγάλου Φιλέλληνα και αγαπημένου μου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ:

Που τίποτα δεν έχω μες στα χέρια μου
να δώσω στον φτωχό λαό μου (του Ξηρομέρου)
Πάρεξ ένα κόκκινο μήλο
Ένα κόκκινο μήλο, την καρδιά μου. 

Από το ποίημα του Στηθάγχη, το οποίο μελοποίησε μοναδικά, ο αξέχαστος και αγαπημένος μου Μάνος Λοΐζος και να το αφιερώσω σε όλους τους Ξηρομερίτες, που αν τύχει και δεν το έχετε διαβάσει ή ακούσει, πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε και να το ακούσετε. Αστακός 11/2/2019 

Με τιμή

Σχόλια