ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Στις 23-25 Μαρτίου στη Βόνιτσα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7

        Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ως φορέας με σκοπό, την προώθηση του αθλητισμού στο Δήμο, φιλοξενεί στην Βόνιτσα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Optimist και Laser 4.7 που θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στην Βόνιτσα, από 23-25 Μαρτίου 2019.
     Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας....


        Στόχος της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην περιοχή της Βόνιτσας και η εκμετάλλευση του Αμβρακικού κόλπου ως ιστιοπλοϊκός τόπος άθλησης.

      Το περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί έναν σημαντικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ομίλου και την επιλογή των καλύτερων αθλητών στην Εθνική Ομάδα. Αφορά τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7 (αθλητές ηλικίας 7-17 ετών).
         Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καλύπτει μεγάλο μέρος των δαπανών της διοργάνωσης, φιλοξενίας και υλικών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
       Η διοργάνωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία τουΝαυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας και του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
        «Θεωρούμε σημαντική την συμβολή όλων των φορέων και κατοίκων της Βόνιτσας για την επιτυχία της διοργάνωσης και ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές!» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Παντελής Αποστολάκης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας με όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα:
          Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας το τριήμερο 23-25 Μαρτίου με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συμμετέχοντες
Στη διοργάνωση που έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αφενός θα αναδείξει τον πρωταθλητή όμιλο της περιφέρειας και αφετέρου αποτελεί προκριματικό αγώνα για την επιλογή στην Εθνική Ομάδα, συμμετέχουν οι εξής Όμιλοι:
– Ν.Ο. Βορ. Ιονίου
– Α.Ν.Ο. Ζακύνθου
– Ι.Ο. Ιθάκης «Η Πρόοδος»
– Ι.Ο. Ιωαννίνων
– ΝΑ.Ο. Κέρκυρας
– Ι.Ο. Κέρκυρας
– Ν.Ο. Κεφαλονιάς – Ιθάκης
– Ν.Ο. Λευκάδας
– Ν.Ο. Μεσολογγίου
– Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας
– ΝΑ.Ο. Βόνιτσας

          Ο συνολικός αριθμός αθλητών αναμένεται να προσεγγίσει τους 80-90, με ηλικίες από 07-14 ετών στην κατηγορία Optimist και από 14-17 ετών στην κατηγορία Laser 4.7.

Πρόγραμμα αγώνα
– Παρασκευή 22/03 αφίξεις ‐ δηλώσεις
– Σάββατο 23/03 – ώρα 11:00 έναρξη ιστιοδρομιών
– Κυριακή 24/03 – ώρα 11.00 έναρξη ιστιοδρομιών
– Δευτέρα 25/03 – ώρα 11.00 έναρξη ιστιοδρομιών
– ώρα 18.00 τελετή απονομής

• Οι ώρες των αγώνων καθορίζονται την ημέρα του αγώνα αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες. Η ώρα έναρξης ιστιοδρομιών δηλώνει την ετοιμότητα των αθλητών για την αναγγελία έναρξης.

Χώρος διεξαγωγής
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Βόνιτσας.
Η έδρα του αγώνα θα είναι το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ, όπου θα στεγαστεί η γραμματεία, τα αποδυτήρια, το γραφείο επιτροπών του αγώνα και η τελετή απονομής.
Οι αθλητές θα ρίξουν τα σκάφη τους στην παραλία του Αγίου Δημητρίου. Για την ασφάλεια των μικρών αθλητών, τις ώρες διεξαγωγής ο δρόμος στο σημείο αυτό θα παραμείνει κλειστός για τα οχήματα.

https://www.agriniopress.gr


Σχόλια