ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ: Ξανά κάλεσμα για τη συγκρότηση ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Ξηρομέρου ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου

           Ο Γιώργος Ζαρέντης, δημοσιογράφος, πρώην εκδότης της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική Παρέμβαση", απο την Παπαδάτου Ξηρομέρου, μετά την πρώτη ανοικτή επιστολή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) απευθύνει και δεύτερο κάλεσμα συμπόρευσης στις δημότισσες και σε όλους τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, εν όψη των Δημοτικών εκλογών και συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Ανοικτή Επιστολή Νο 2 ΚΑΛΕΣΜΑ
για τον
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Φίλες και Φίλοι του Δήμου Ξηρομέρου
         Ευχαριστώ, κατ αρχάς, όλες και όλους που διέθεσαν χρόνο για να διαβάσουν ή να μελετήσουν την πρώτη ανοικτή επιστολή όπως επίσης και όσους σχολίασαν την κίνηση και το κείμενο. Ευχαριστώ όμως ξεχωριστά αυτές και αυτούς που ενστερνίστηκαν τις αγωνίες που διατυπώθηκαν και συμφωνούν με την πρωτοβουλία διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας άλλης επιλογής για το εκλογικό σώμα. 
       Χρέος θεωρώ, προς αποφυγή παρανοήσεων, την διευκρίνηση κάποιων απόψεων που διακινήθηκαν με την προηγούμενη Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα μέσω του διαδικτύου καθώς και του εντύπου που μοιράστηκε, σε μικρή όμως κλίμακα.
Και πάνω σ αυτά αναλυτικότερα:.........1.-Το κάλεσμα απευθύνθηκε σε όλες και όλους που δεν έχουν πάρει θέση στους συνδυασμούς ή για τους συνδυασμούς που ανακοινώθηκαν.
     Το κάλεσμα απευθύνεται σε αυτές και αυτούς που βρίσκονται στο “λεγόμενο κενό” που υπάρχει. Το πλειοψηφικό κατά την γνώμη μου κενό. Δηλαδή σε αυτόν τον πληθυσμό του εκλογικού σώματος στο Δήμο που δεν εμπνέεται από τα υπάρχοντα σχήματα και αναζητά το διαφορετικό, το κάτι παραπάνω και κάτι παραπέρααπό τα γνωστά, από τα δοκιμασμένα και τα ίδια. Τα Ίδια πρόσωπα με τον Ίδιο ρηχό λόγο και τον Ίδιο τρόπο, για τα Ίδια θέλω και τις ίδιες επιδιώξεις.

2.-Το κάλεσμα επίσης, είχε μια χαρακτηριστική σαφήνεια ως προς το ότι:
     Ήταν και είναι μια Πρωτοβουλία για Συνάντηση – Συζήτηση- Συμφωνία- Απόφαση και Δράση με όλες και όλους αυτούς που έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν και την όρεξη να εργαστούν για την εκ βάθρων “ριζική”, αλλαγή σε ότι αφορά τον τρόπο άσκησης της “εξουσίας” και των ζητούμενων για κάθε δημοτική ενότητα και κάθε χωριό ξεχωριστά και ενωτικά. 

Συνδημότισσα και Συνδημότη
     Το διαφορετικό και υγιές, το ειλικρινές και δίκαιο που ζητώ να αντιπροσωπεύσει ένας νέος συνδυασμός, ξεκινάει από τον τρόπο της συγκρότησης του. 
     Εδώ, δεν υπάρχουν προ συνεννοήσεις, δεν υπάρχουν μοιρασιές, δεν υπάρχει ιδιοτέλεια.

       Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθείτε “Μπίζνα”, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί χώρο για την ικανοποίηση υπαρξιακών αναγκών και εγωιστικών ατομικών προβολών.
      Απορρίπτοντας κάθε είδους μυστικοπάθεια και τις συνήθεις εν κρυπτό συναντήσεις, μιλάμε ανοικτά, δημόσια και καθαρά όπου και αν βρεθούμε.
    Απορρίπτοντας τα προσωπικά καλέσματα -“παρακάλια”, θέλουμε και επιδιώκουμε με τον τρόπο αυτό η συμμετοχή να αποτελεί επιλογή και πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων που συμφωνούν για την αναγκαιότητα που αναδεικνύεται στο κάλεσμα.
     Απορρίπτοντας κάθε είδους συνεργασία “συναλλαγή” με άτομα που δρουν στην κεντρική ¨εξουσία¨ είτε είναι βουλευτές, είτε με άλλη ιδιότητα καλούμε όλες τις δημοκρατικά συγκροτημένες πολιτικές ομάδες του Δήμου να υποστηρίξουν την προσπάθειά αυτή και να συμμετέχουν.
              Αποκλείοντας οποιαδήποτε σκέψη χρηματοδότησης της προσπάθειας αυτής, κλείνουμε το δρόμο στην κάθε είδους εξάρτηση και παρέμβαση που δημιουργείται με τέτοιου είδους “σχέσεις¨, στην διοίκηση του Δήμου και στις αποφάσεις.
       Βέβαια με αυτά, περιορίζουμε και τον χώρο δράσης, βάζοντας τους απέναντι, όλους αυτούς και αυτές, απλοχέρηδες και οσφυοκάμπτες που βλέπουν τις εκλογές ως ευκαιρία για αρπαχτές αδιαφορώντας για τις συνέπειες που δημιουργεί η στάση αυτή στο παρόν και το μέλλον του Δήμου και στους δημότες.

Φίλες και Φίλοι
         Αν θέλουμε πραγματικά να ξεπλύνουμε τις ντροπές του παρελθόντος, να ανακτήσουμε την “χαμένη” Αξιοπρέπεια και να χτίσουμε ξανά την Εμπιστοσύνη μεταξύ μας ως δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, ο τρόπος που πρέπει να πορευτούμε είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει η απογοήτευση θυμός, και η καταπιεσμένη λογική σκέψη να γίνει λόγος και πράξη. Ας πάρουν την απόφαση να ενεργοποιηθούν, βγαίνοντας από τη γαλήνη της αποστασιοποίησης,τουλάχιστον 50 άτομα από τα πάρα πολλά που κοσμούν τον Δήμο μας και να παρουσιάσουμε όλοι μαζί ένα 5ετές πρόγραμμα με:
ΟΡΑΜΑ / ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ/ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ/ ΑΝΙΔΕΙΟΤΕΛΕΙΑ

        Ένα πρόγραμμα για όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, για όλες τις κοινότητες του Δήμου. Ένα πρόγραμμα που θα ανεβάσει το Δήμο στα σκαλοπάτια της ανάπτυξης και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσον την κάθε οικογένεια για να έχει δραστηριότητα και αξιοπρεπή διαβίωση.
       Σε μια Ελλάδα της κρίσης, μπορεί, ο Δήμος Ξηρομέρου να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Μπορεί να ανέβει σκαλοπάτια ανάπτυξης, οικονομικής και πολιτισμικής με άτομα που μπορούν και βλέπουν πιο μακρυά, που μπορούν να φτάσουν εκεί και να αντλήσουν απ τις πηγές... Έχουμε πολλά πλεονεκτήματα για να τα πετύχουμε όλα αυτά, αλλά, έχουμε και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επικαλούμαστε για την “περίφραξη” κομματικών υποστηρικτών\ ψηφοφόρων, ούτε την όποια Δεξιοσύνη μας, ούτε την όποια Αριστεροσύνη μας. Είναι ρηχό, άκαιρο, και πολύ φτωχό επιχείρημα.
     ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!!! Άτομα με θέληση και δυνατότητες υπάρχουν υπάρχουν παντού.

        Πιθανά να φαίνονται κάπως προχωρημένα και παράτολμα τούτα τα λόγια σε σχέση με τα κρατούντα στην περιοχή. Και επειδή, δεν πετάω στα σύγνεφα, γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολο να πάρει σάρκα και οστά τούτο το κάλεσμα, τούτη η πρωτοβουλία. 

Παρ όλα αυτά όμως, έχει την πρέπουσα αποδοχή και πολλές πιθανότητες.

Να είστε καλά και καλή Σαρακοστή

Γιώργος Δ. Ζαρέντης
email: zarentisgeorge@gmail.com
messenger
Τηλ: 6974 130094

Σχόλια