Μόλις το 5,8% των αγροτών στην Ελλάδα είναι κάτω των 35 ετών

Τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα καταδεικνύουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας  της Copa Cogeca, Pekka Pesonen,  ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε, το εισόδημα των αγροτών στη χώρα μας βελτιώθηκε μεν αλλά παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε επιδοτήσεις και ενισχύσεις. Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο, είναι ότι το 2016 μόλις το 5,8% των αγροτών στην Ελλάδα είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη στήριξη των νέων αγροτών.

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Pesonen τόνισε ότι «είχαμε κάποιες θετικές εξελίξεις στα εθνικά αγροτικά εισοδήματα. Ωστόσο είναι κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μισό από το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών προέρχεται από επιδοτήσεις και ενισχύσεις και άλλο το μισό από την αγορά. Και πάλι όμως βρίσκεται κάτω από το μέσο μισθό που λαμβάνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι».
«Η γεωργία σήμερα στην Ελλάδα είναι επιχείρηση των ηλικιωμένων για αυτό και θα πρέπει να στηριχθούν οι νέοι αγρότες», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 http://sinidisi.gr/

Σχόλια