ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ φέτος ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στην ΚΑΤΟΥΝΑ | Οι ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις στο ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Μετα απο 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας δεν θα οργανωθεί καρναβάλι φέτος στην Κατούνα - Η ΦΩΤΟ είναι απο το πρώτο Καρναβάλι Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς αποκριάτικο καρναβάλι φέτος η ΚΑΤΟΥΝΑ 

           Το Καρναβάλι της Κατούνας ξεκίνησε το 2010, όταν μια ομάδα Κατουνιωτών, με φαντασία, διάθεση και τόλμη παραγματοποίησε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, το πρώτο Καρναβάλι για την πολιτιστική ανέλιξη της περιοχής και παράλληλα τη συμβολή του στην οικονομία του τόπου και ήταν μία μοναδική διαφήμιση για την Κατούνα.
        Φέτος το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας όπως ανακοίνωσε με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, δεν θα προβεί στη διοργάνωση καρναβαλιού -μετα απο 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας- αλλά θα αρκεστεί σε ένα αποκριάτικο παιδικό πάρτι.
          Αυτονόητο είναι να υπάρχουν και "γκρίνιες" εκ μέρους των κατοίκων και καλό θα είναι οι αρμόδιοι του δήμου να λάβουν υπόψιν και τις οικονομικές παραμέτρους της Κατούνας καθώς τέτοιες μέρες το χωριό γέμιζε επισκέπτες και επιδρά ανασταλτικά με αποτελεσμα οι επαγγελματίες να χάνουν έσοδα, αφού το καρναβάλι προσέφερε μικρές τονωτικές ενέσεις στην πολύπαθη οικονομία της περιοχής καθως κάτοικοι και επισκέπτες γέμιζαν τα τοπικά καταστήματα.....       Επίσης να επισημάνουμε ότι το καρναβάλι γινόταν για να χαρούν τα παιδιά και όλος ο κόσμος που δεν έχει λεφτά για να πάει στην Πάλαιρο, στην Πάτρα ή στον Αστακό για να ξεφύγουν απο τη μιζέρια. Γινόταν με πολύ λίγα λεφτά και συμμετείχαν δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΚΔΑΠ, όλος ο Κόσμος. 
        -Φαίνεται οτι η δημοτική αρχή έχει βαλθεί να επαναφέρει το χωριό εκει που ηταν πριν πολλά χρόνια, ένα μίζερο χωριό χωρίς ενδιαφέρον να το επισκεφτεί κανείς....

Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
Αποκριάτικες εκδηλώσεις – κούλουμα και φέτος όπως και κάθε χρόνο στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

         Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να είναι όλα έτοιμα για περισσότερες από 8 αποκριάτικες εκδηλώσεις, με αποκριάτικες παρελάσεις και πάρτυ για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο των Αποκρεών (Από 09 έως 11 Μαρτίου 2019).
        Θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνταγή των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων, ξεκινώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία µε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήµου µας και την ενεργή συμμετοχή και αμέριστη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών.
        Αποδεικνύουµε στην πράξη ότι όλοι µαζί µπορούµε και θέλουμε να φέρουµε πιο κοντά τους Δηµότες µας µε κοινές δράσεις.
      Η σπουδαιότερη παράμετρος και του φετινού καρναβαλιού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά κάθε χρόνο.
        Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά, συμμετοχή από μαθητές, φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του.
      Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 με όλα τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να τηρούν το έθιμο. 
      Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα σας υποδεχθεί στον προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας όπου από τις 12:30 πμ θα προσφέρει σουβλάκια σε γονείς και περαστικούς.
      Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2019».

         Η κεντρική και για το 2019 αποκριάτικη εκδήλωση είναι ο "Γληγοράκης Αχυρένιος" που φέτος μας έρχεται αρχικά ως «Κομιτατζής» και στην συνέχεια ως «βαπτιζόμενος Μπουχαλιώτης Ψαράς». Σίγουρα ο Γληγοράκης και όλοι του οι ακόλουθοι και θα ξεσηκώσουν την Βόνιτσα την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019.

        Στην Πάλαιρο ο Βλάχικος Γάμος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με πολύ κέφι, μουσική, κρασί και ψητή προβατίνα. Από τις 11.00πμ θα ξεκινήσουν τα προικοσύμφωνα, το ξύρισμα του γαμπρού, η προετοιμασία της νύφης και στο τέλος στην πλατεία της Παλαίρου θα ολοκληρωθεί ο βλάχικος γάμος με την τέλεση του γάμου.
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

ΒΟΝΙΤΣΑ: Παιδικό «Αποκριάτικο Καρναβάλι» Σάββατο 9 Μαρτίου 16:00 μμ
ΠΑΛΑΙΡΟΣ: «Βλάχικος Γάμος» Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 11.00 πμ
ΚΑΤΟΥΝΑ: Αποκριάτικο Πάρτι Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 11.00 πμ
ΠΛΑΓΙΑ: Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 11.00 πμ
ΘΥΡΡΕΙΟ: Αποκριάτικο Καρναβάλι Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 17:00 μμ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Αποκριάτικο Καρναβάλι Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 17:00 μμ
ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ: Αποκριάτικη Πεζοπόρος Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 17:00 μμ
ΒΟΝΙΤΣΑ: «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2019» ΚΑΘΑΡΑ Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 16:00 μμ

        Να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει διαθέσει σε όλες τις εκδηλώσεις αποκριάτικες στολές .
Την εβδομάδα από 04 Μαρτίου έως την Παρασκευή 08 Μαρτίου από τις 16:00 έως της 20:00 θα δίνονται στολές για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο Κοντέινερ που βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Βόνιτσας.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
    Σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα στηθούν αποκριάτικα γλέντια την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς και τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων.
       Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας αλλά και για όσους επισκεφθούν την περιοχή μας να απολαύσουν τα κούλουμα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (θα προσφερθεί χαλβάς, λαγάνες, ελιές, ταραμάς, γίγαντες και κρασί) που θα πραγματοποιηθούν στις κάτωθι περιοχές:

•-Παραλία Βόνιτσας (Δημαρχείο Βόνιτσας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Βόνιτσας).
•-Παλιάμπελα (Παλιό Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Μύλος“). 
•-Δρυμό (στην πλατεία του Δρυμού ).
•-Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
•-Θύρρειο (πλατεία Θυρρείου).
•-Κατούνα (κεντρική πλατεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κατούνας).
•-Πλαγιά (περιοχή “ δάσος Φαγειά“ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς).

Τα κούλουμα σε όλες τις περιοχές θα ξεκινήσουν την Καθαρή Δευτέρα από τις 10.00 πμ.
Είναι μια ωραία ευκαιρία στις πιεστικές εποχές που ζούμε να ξεχαστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας .
Όλοι μαζί γιορτάζουμε!!!!

ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 
ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Σχόλια