Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ “To ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»


         Τη βεβαιότητά του πως η Αιτωλοακαρνανία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για«αλλαγή εποχής» στη Δυτική Ελλάδα, εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο....


      Σε μία εκδήλωση που κατά κοινή ομολογία, δεν έχει προηγούμενο και απέδειξε πως το Παπαστράτειο Μέγαρο ήταν μικρό για να χωρέσει τους φίλους του υποψηφίου Περιφερειάρχη, ο κ. Φαρμάκης, με μεγάλη συγκίνηση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος, πια. Αυτός εδώ ο τόπος, ο τόπος που με γέννησε, με μεγάλωσε και με κράτησε κοντά του, σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, είναι ο τόπος που θα οδηγήσει όλη τη Δυτική Ελλάδα στη νέα εποχή».
       Τόνισε, μάλιστα, πως η Αιτωλοακαρνανία και στις προηγούμενες εκλογές είχε δείξει το δρόμο της αλλαγής, αυτή τη φορά όμως το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» καθώς ο άνεμος της ανανέωσης φυσάει σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
        «Αρκετά ανεχτήκαμε τη φτώχια και την υπανάπτυξη.  Αρκετά υποχωρήσαμε και είδαμε τις πόλεις μας να αποδυμώνονται, την ύπαιθρο μας να ρημάζει, τα χωριά μας να αδειάζουν και τους νέους αυτού του τόπου να διαπρέπουν σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες. Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές του Μαΐου, η Αιτωλοακαρνανία θα γίνει το κάστρο μίας σύγχρονης επανάστασης. Μίας δημοκρατικής επανάστασης του 21ου αιώνα, που θα φέρει στο προσκήνιο τις νέες ιδέες και τους νέους ανθρώπους» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.
         Ο κ. Φαρμάκης, παρουσιάζοντας τις υποψήφιες και τους υποψήφιους του συνδυασμού του, μίλησε για «στελέχη που θα βάλουν πλάτη για να… ξεσκουριάσουν και να γυρίσουν τα γρανάζια της περιφερειακής διοίκησης, που από γραφειοκρατικός μηχανισμός, σ θα γίνει μία πραγματική τοπική κυβέρνηση», αλλά και για «πραγματικές φίλες και πραγματικούς φίλους, ανθρώπους που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να νικούν»
              Παρουσιάζοντας κομμάτια του προγράμματός του για την Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μίλησε για το υδατικό δυναμικό του νομού, τονίζοντας ότι αποτελεί έναν ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο και στόχος του είναι η αξιοποίηση των ποταμών και λιμνών του νομού. «Θέλουμε την Αιτωλοακαρνανία, το μεγάλο μεγάλο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας, μοναδικό σε όλη την Ευρώπη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
        Επίσης, σημείωσε ότι η Ατωλοακαρνανία είναι ο νομός με τα περισσότερα κάστρα στην Ελλάδα και μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα αναστήλωσης και δικτύωσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τουριστικό πακέτο που να αφορά την μεγαλύτερη «καστροπολιτεία» της χώρας.
        Σημαντικό τμήμα της ομιλίας του, αφιέρωσε ο κ. Φαρμάκης και στην πρωτογενή παραγωγή, ξεκινώντας από τις ιχθυοκαλλιέργειες. «Διαθέτουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής, στην οποία απασχολούνται περίπου 2.000 άτομα. Θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ιχθυοκαλλιέργεια και θα κάνουμε αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες στήριξης των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και διεκδικώντας την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης» σημείωσε, προσθέτοντας πως η δική του Περιφερειακή Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες και για ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο.
          «Το σχέδιό μας για την Αιτωλοακαρνανία όμως, δεν σταματάει εδώ. Για παράδειγμα, περνάω από το Αιτωλικό και διαρκώς σκέφτομαι πως είναι δυνατόν, αυτή η Βενετία της Ελλάδας να μένει αναξιοποίητη. Μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως την μορφή του Αιτωλικού, να το κάνουμε τουριστική ατραξιόν. Και θα το κάνουμε. Όπως επίσης, θα δώσουμε την μέγιστη δυνατή προβολή και θα αξιοποιήσουμε τη Ναύπακτο και την ιστορική ναυμαχία της…» ανέφερε επίσης, προσθέτοντας και ότι, ενόψει των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία, το Μεσολόγγι μαζί με τα Καλάβρυτα θα πρέπει να αποτελέσουν επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων και εορτασμών.
       Τέλος, υπογράμμισε ότι το οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή το Αγρίνιο, θα ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη του. «Στη δική μας θητεία, το Αγρίνιο θα αποκτήσει οδική σύνδεση με την Ιονία Οδό, αλλά και επιχειρηματικό πάρκο. Θα σπάσουμε την απομόνωση της πόλης, θα τονώσουμε την επιχειρηματικότητα. Και φυσικά, σε συνεργασία πάντα με τον δήμο, θα λάβουμε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία ώστε η περιφέρεια του Αγρινίου να αποκτήσει πάλι δύναμη και ζωντάνια» τόνισε.
         Ο κ. Φαρμάκης ζήτησε από το σύνολο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας να ενισχύσουν την προσπάθειά του, επισημαίνοντας πως όλοι μαζί οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσπαθήσουν για να φέρουν την αλλαγή.
        «Σας υπόσχομαι πως εγώ δεν θα είμαι ένας Περιφερειάρχης του κέντρου και του γραφείου. Αλλά ένας Περιφερειάρχης της γειτονιάς, του χωραφιού και της πλατείας. Από την κοινωνία προέρχομαι και στην κοινωνία θα βρίσκομαι…» κατέληξε.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αμαλία Βούλγαρη
Βιοχημικός. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Βιοχημικός στο αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Περικλής Γερμανός
Φαρμακοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Υπήρξε παράγοντας του ερασιτέχνη Παναιτωλικού και του Α.Ο. Αγρινίου.

Μιχάλης Γούδας
Γεωπόνος και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στη Βόνιτσα. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής στην Άρτα. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την εισαγωγή καφέ και από το 2004 διατηρεί επιχείρηση γεωργικών εφοδίων στη γενέτειρα του την Βόνιτσα ενώ παράλληλα είναι και παραγωγός  ελαιόλαδου. Υπήρξε  πρόεδρος τη ποδοσφαιρικής  ομάδας ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας. Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και Γραμματέας της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Παναγιώτα Δακαλάκη
Υπάλληλος Οικονομικού – Διοικητικού στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στο Μεσολόγγι.  Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Δημοκρίτειου, Αριστοτέλειου και Πειραιώς. Έχει ασκήσει το επάγγελμα της καθηγήτριας σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας. Υπήρξε νομαρχιακή σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και Αντινομάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Διετέλεσε, επίσης, εκλεγμένη Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτωλοακαρνανίας. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλ/νίας καθώς και εκλεγμένο Μέλος της Ομοσπονδίας τους και του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Λάμπρος Δημητρογιάννης
Ψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Ψυχολογία, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές. Διετέλεσε Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας και Αργολίδας.

Χαράλαμπος Καραπάνος
Δικηγόρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής Οικονομικών. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας.

Γιώργος Κοντογιάννης
Γεωπόνος. Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, μεγάλωσε στο Θέρμο και έλαβε πτυχίο από την Ανώτατη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Plovdiv. Εργάζεται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολόγγι). Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.), αλλά και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Θέρμου.

Βασίλειος Κώτσης
Ιδιοκτήτης Τουριστικής Επιχείρησης. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στο ΑΤΕΙ Πειραιά και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.

Σταύρος Λαϊνάς
Βιολόγος – Ιχθυολόγος.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος Ιχθυολόγος του  ΤΕΙ  Μεσολογγίου και  πτυχιούχος  Βιολόγος  με  κατεύθυνση  το περιβάλλον  και  την  οικολογία  του  Πανεπιστημίου  Πατρών. Διατηρεί γραφείο περιβαλλοντικών και αλιευτικών μελετών στο Αγρίνιο. Έχει διατελέσει Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Είναι μέλος του μητρώου Στελεχών της ΝΔ.

Αθανάσιος Μαυρομάτης
Τεχνολόγος Γεωπόνος και Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χρυσοβέργι. Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Ηρακλείου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διατέλεσε Διευθυντής του Διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη κατά την περίοδο 2013-2015. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία δυο χρόνια έχοντας ως έδρα το Μεσολόγγι ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία ελιάς. Έχει διατελέσει Γραμματέας ΔΑΠ ΝΦΚ Ηρακλείου και πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας  ενώ έχει εκλεγεί επί δυο συναπτές θητείες μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ.

Γρηγόρης Ιωάννης Μπόνης
Γεννήθηκε στον Αστακό, όπου και κατοικεί. Έχει εργαστεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, όπου έχει διατελέσει Πρόεδρος αλλά και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων της.  Είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Νομού Φωκίδας.

Αργύρης Νταλιάνης
Οικονομολόγος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τίτλου Μεταπτυχιακών σπουδών στη «Διοίκηση & Οικονομική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων». Έχει υπάρξει διακεκριμένος αθλητής σφυροβολίας.

Θεοδώρα Ντζούρβα
Επιχειρηματίας. Σπούδασε οικονομία και διοίκηση. Διατηρεί δική της εξαγωγική εταιρεία στο Παναιτώλιο, ενώ επί πολλά χρόνια έχει εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των εξαγωγών, συνεργαζόμενη με τις μγαλύτερες επιχειρήσεις του εμπορίου ελαιών σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Νικόλαος Παπαγεωργίου
Επιχειρηματίας. Καθηγητής Μαθηματικών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώρι Οινιάδων. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατηρεί τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΦΑΣΜΑ» και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου.

Όλα Προύντζου
Καθηγήτρια Φιλόλογος. Γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια στο Γενικό Λύκειο Θέρμου.

Φώτιος Σκληρός
Καθηγητής Φυσικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιθώρι. Είναι πτυχιούχος Φυσικός  με  μεταπτυχιακό στις Φυσικές  Επιστήμες, κατάρτιση  στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών  καθώς και  στη Διοίκηση Ολικής  Ποιότητας. Είναι διευθυντής στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπος σε συνέδρια της ΟΛΜΕ και πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Χάλκειας της Ν.Δ. Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων  και του Τομέα Παιδείας.

Άγγελος Σταυρόπουλος
Οικονομολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής σε θέματα Οικονομίας και Διοίκησης. Εργάζεται σε Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης με αντικείμενο το συντονισμό και τη διαχείριση Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σε Περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ καθώς και εκλεγμένο μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Κώστας Σύρρος
Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατοικεί στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σύμβουλος στο Γενικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Επίσης, έχει υπάρξει μέλος του τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπήρξε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ιωάννης Σύψας
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Γεννήθηκε στη Ναύπακτο. Υπηρέτησε ως καθηγητής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και σε άλλα δημόσια σχολεία της χώρας. Υπήρξε μέλος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Τουρισμού.

Δημοσθένης Ταμπακέλης
Αστυνομικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτος της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Υπηρετεί στο Α/Τ Αγρινίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Είναι μέλος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου και του τμήματος εκδηλώσεων του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ. Έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ειδικών φρουρών Αττικής.

Παρασκευή Τσεκούρα.
Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία. Έλαβε πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Cluz Ρουμανίας και από το 2003 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, ενώ διατηρεί και εμπορική επιχείρηση στο Αγρίνιο.

Αγγελική Χαλιμουδρα
Αστυνομικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας. Έχει υπάρξει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ έχει υπάρξει εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΧΑΙΑΣ
Σημειώνεται πως η τρίτη και τελευταία εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στην Πάτρα και θα αφορά το ψηφοδέλτιο Αχαΐας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο «Επίκεντρο».

Σχόλια