Ξεκινά Ομάδα Εργασίας για τη μονιμοποίηση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΣΕΚΔΑΠ
Ξεκινά Ομάδα Εργασίας και θεσμική συζήτηση για τη μονιμοποίηση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

         "Τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ πρέπει να γίνουν μόνιμος θεσμός του Κοινωνικού μας Κράτους από τα μέσα του 2020" με την παραπάνω κοινή δήλωση δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας Ξενογιαννακοπούλου, οι δύο Υπουργοί υποδέχτηκαν την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Υπουργείο Εσωτερικών τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ........

 
    Στην συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ ο δικηγόρος κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, συνεισφέροντας με τις νομικές του γνώσεις και τεχνικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των Δομών και τα στελέχη αυτών.
           Οι δύο Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα αποστείλουν πριν το Πάσχα έγγραφη πρόσκληση σύστασης θεσμικής Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ. Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει μέσα σε σαφές και όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξει και να καταθέσει προς νομοθέτηση σαφή, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τη μονιμοποίηση του θεσμού, τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την σταθερή χρηματοδότηση μέσω εθνικών πόρων των Δομών.
           Στη συνάντηση παρέστη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, τονίζοντας πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πως πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην εργασιακή "ομηρία" που βιώνουμε τόσα χρόνια και πως η νομοθέτηση των προαναφερθέντων θα πρέπει να γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση και να μην μετατεθεί ξανά σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας στα πλαίσια της οποίας δεσμεύεται να συμβάλει τα μέγιστα για να έχουμε σύντομα απτά αποτελέσματα προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε τόσα χρόνια, αρκεί αυτή τη φορά να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις καθώς πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν μίλησαν για την ανάγκη  μονιμοποίησης του Θεσμού αλλά καμία δεν το έκανε πράξη.


https://kdap-kdapmea.blogspot.com/

Σχόλια