Κοιλάδα Αχελώου: Εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για το οδικό έργο Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη

Κοιλάδα Αχελώου: Εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για το οδικό έργο Αστροχώρι – ΜεγαλόχαρηΈνα σημαντικό οδικό έργο που βελτιώνει την οδική ασφάλεια αλλά και τη συνδεσιμότητα των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου είναι πλέον σε φάση υλοποίησης. Όπως έγινε γνωστό εξασφαλίστηκε η πίστωση για το οδικό έργο βελτίωσης του τμήματος Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Το ποσό που εξασφαλίστηκε είναι 5εκατ.ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.
Τώρα επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου που θα βελτιώσει τις συνθήκες οδήγησης στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το έργο εντάσσεται στην γενικότερη δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου όπου κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και η εικόνα του οδικού δικτύου της περιοχής με τα υπό εξέλιξη και υπό προώθηση έργα βελτιώνεται σημαντικά.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανάφερε και τα εξής:
«Η θετική εξέλιξη και κυρίως η επικείμενη υλοποίηση των τριών έργων είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας, της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες και της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία. Πρόκειται για τρία έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου. Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς μιλώντας στο ypodomes.com έκανε το παρακάτω σχόλιο: «πλέον ικανοποιείται ένα παγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με το που τελείωσε η πρώτη φάση το έργου συνεχίσαμε τις μελέτες, γρήγορα και ουσιαστικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες καταθέσαμε έγκαιρα το τεχνικό δελτίο. Είναι αλήθεια ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπήρξε θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Υποδομών. Τώρα στόχος είναι να δημοπρατήσουμε άμεσα για να υλοποιηθεί η Β`φάση. Επόμενος στόχος για εμάς είναι να μελετηθεί το επόμενο τμήμα Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος και ευελπιστούμε με τη θετική ψήφο των κατοίκων της περιοχής να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον άξονα υλοποιώντας αυτό το σημαντικό έργο. Όραμα μας παραμένει η άρση της απομόνωσης όλης περιοχής και μέσω αυτού του σύγχρονου άξονα να συνδεθεί με την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία.
Το στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίο και γνωστός για τη μεγάλη του προσπάθεια να αναδείξει μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας, Αντώνης Κοσσυβάκης δήλωσε την ικανοποίηση του λεγόντας «ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την βελτίωση-ασφαλτόστρωση του δρόμου Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη. Ευχαριστούμε επίσης τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Κοιλάδα του Αχελώου, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα. Έργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής μας και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Ελπίζουμε σύντομα να εγκριθεί πίστωση και για τη συνέχιση του δρόμου μέχρι τον Μεσόπυργο».
Βασίλης Τσίρκας: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και προχωράμε»
Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας τονίζει πως «η Κυβέρνηση αποδεικνύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές μέσα από την έντονη και συστημική δουλειά που καταβάλλει για την ανάδειξη αυτών των περιοχών και την ουσιαστική και με σεβασμό στο περιβάλλον ανάπτυξή τους.
Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι περιμετρικά της Κοιλάδας του Αχελώου. Την ίδια στιγμή υλοποιείται το έργο Μεσόπυργος – Αυλάκι που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο για την βελτίωση της επαρχιακής οδούς Καστανιάς – Τετράκωμο. Τα έργα αυτά αποτελούσαν διαχρονικά αντικείμενο διεκδίκησης των κατοίκων της περιοχής που σήμερα επιτέλους υλοποιούνται. Αποτέλεσαν μάλιστα αντικείμενο πολλαπλών συσκέψεων με την παρουσία τόσο των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών όσο και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς για να καταλήξουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Επίσης, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Κοράκου. Πρόσφατα υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων συνολικού προϋπολογισμού 16.500.000 Ευρώ και εισέρχεται σε φάση υλοποίησης ένα έργο που θα δώσει ζωή στη σύγχρονη πολιτισμική ιστορία της περιοχής και θα αναγεννήσει τις παραδόσεις της.
Πρόκειται για έργα που δίνουν πνοή στην ευρύτερη περιοχή θέτοντας ως κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, και αναβαθμίζουν τον τόπο μας μέσα από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη των μνημείων της. Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία εκείνων των περιοχών που τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις φυσικές δυνατότητές τους, ήταν απομονωμένες και παραμελημένες. Σήμερα αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται και είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του νομού μας».
ypodomes.com

Σχόλια