Ξανθός κατά Πολάκη: Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση για Κυμπουρόπουλο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Ξανθός κατά Πολάκη: Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση για Κυμπουρόπουλο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να κάλυψε απόλυτα (αφού του… τράβηξε τ’ αυτί) αλλά ο προϊστάμενός του στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός, όχι μόνο πήρε αποστάσεις, αλλά άδειασε μεγαλοπρεπώς τον αναπληρωτή του. Ο Παύλος Πολάκης παραμένει talk of the town και στον ΣΥΡΙΖα «βράζουν» για το unfair της επίθεσης στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Από τη συχνότητα της ΕΡΤ (και ίσως αυτό έχει τη σημασία του) ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να διαχωρίσει τη θέση του. Και να πει ότι τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης ήταν ατυχή και αχρείαστα.
«Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα«, είπε ο Ανδρέας Ξανθός στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας ΕΔΩ
Ο Ανδρέας Ξανθός δεν είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά πρώτο κυβερνητικό στέλεχος) που παίρνει αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Τις τελευταίες ώρες ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών στελεχών του κόμματος. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε που οι αναρτήσεις του προκαλούν οργή.
Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής, μόλις μερικά λεπτά αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε προσφέρει κάλυψη στον υπουργό του μετά την αναγγελία πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία. Ακολούθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που επικοινώνησε κιόλας με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αλλά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Ρέλας.
Ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «βράζει» ξανά κατά του Παύλου Πολάκη, εκτιμάται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει την (πιθανή) πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του υπουργού αναπληρωτή σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει ότι κανένας από τους… βουλευτές δεν θα φύγει από το «μαντρί», ειδικά λίγους μήνες πριν από τις εκλογές…
sinidisi.gr

Σχόλια