Τους έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι στο Α.Τ. Μεσολογγίου

Τους έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι στο Α.Τ. Μεσολογγίου

Ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι, έπεσε πάνω στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και παραλίγο να τραυματίσει αστυνομικούς και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.
Το τσιμεντένιο κομμάτι έπεσε πάνω σε ένα γραφείο, από το οποίο μόλις είχε σηκωθεί ο υπάλληλος. Από τύχη δηλαδή δεν τραυματίστηκε κάποιος, διότι θα μπορούσε εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο εκτός από τον υπάλληλο και κάποιος πολίτης. Φυσικά υπήρχαν και πολίτες στο Α.Τ., αλλά σε άλλα γραφεία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο και κινδυνεύουν οι αστυνομικοί και κυρίως στις περιπτώσεις σεισμού, που όλοι τρέμουν αν θα βγουν ζωντανοί από το πεπαλαιωμένο κτίριο που φιλοξενεί τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Αυτός ήταν και ο λόγος που, πολλά χρόνια πριν, ξεκίνησε ένας αγώνας μεταστέγασης που συνεχώς συναντούσε εμπόδια. Εκτός από τον εκάστοτε Αστυνομικό Διευθυντή και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει για την όσο τον δυνατόν συντομότερη μετακίνηση στο νέο κτίριο των καπναποθηκών, που πρόκειται να ανακαινιστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την μεταστέγαση η Ένωση έφθασε μέχρι του σημείου να κάνει κινητοποιήσεις και να υψώσει πανό έξω από το παλιό κτίριο. Παράλληλα έχει απευθυνθεί σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το Μεσολόγγι, ενώ έχει κάνει συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης της ανακαίνισης του κτιρίου των καπναποθηκών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και ο πρόεδρος Χ. Τέγας πιέζουν για την επίσπευση των εργασιών διότι το υφιστάμενο κτίριο θεωρείται επικίνδυνο πλέον, και είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ατύχημα.
ΑΙΧΜΗ

Σχόλια