Ν. Καραπάνος: «Το Αιτωλικό μετά από δεκαετίες πίνει καθαρό νερό» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ν. Καραπάνος: «Το Αιτωλικό μετά από δεκαετίες πίνει καθαρό νερό» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

«Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Μετά από δεκαετίες το Αιτωλικό πίνει καθαρό νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες από την κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.
Με το υπ’ αριθμ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/143245/2274 έγγραφο με θέμα «Διαχείριση Νερού Πηγής Κεφαλοβρύσου – Διασφάλιση Ποιότητας προς Ανθρώπινη κατανάλωση», ενημερώνεται η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ το Υπουργείο Υγείας – Δ/νση Δημόσιας Υγείας και ασφαλώς οι πολίτες, ότι «…το νερό της Πηγής Κεφαλοβρύσου – υψηλού κινδύνου υδροληψία – μπορεί να χορηγηθεί στα δίκτυα για ανθρώπινη κατανάλωση αφού υπόκειται συνεχώς στην εγκατεστημένη επεξεργασία προχλωρίωσης – φίλτρανσης – προσρόφησης σε ενεργό άνθρακα και απολύμανσης με υποχλωριόδες νάτριο…».
Ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του επί σειρά ετών ζητήματος ύδρευσης του Αιτωλικού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η σοβαρότητά του θέματος απαίτησε συντονισμό δυνάμεων, συνεργασία και υπεύθυνη αντιμετώπιση. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δικαιώνουν απολύτως τις ενέργειες κι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες πιστοποιούνται με τον πλέον έγκυρο κι επίσημο τρόπο μέσω του εγγράφου της Υπηρεσίας που διεξήγαγε τους απαραίτητους κι αυστηρούς ελέγχους. Η διασφάλιση δε της δημόσιας υγείας -όπως τόνισε -ήταν και είναι πρωταρχικός κανόνας λήψης και υλοποίησης κάθε απόφασης.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Αιτωλικό κι ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας, όπως είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της ανατολικής συνοικίας του Αιτωλικού, σε μήκος 20, 37 χιλιομέτρων.
nero aitoliko (4)
nero aitoliko (1)
nero aitoliko (2)
nero aitoliko (3)
sinidisi.gr

Σχόλια