Μια όμορφη παρουσίαση του βιβλίου των Μπ. Κουβέλη -Δημ. Βραχά: "Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρομερου" στις ΦΥΤΕΙΕΣ -ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου 

       Μία εξαιρετικά όμορφη πολιτιστική βραδιά, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες Παρασκευή 17 Μαίου 2019 στην παρουσίαση του βιβλίου: "Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρομέρου" των συγγραφέων Μπάμπη Κουβέλη και Δημήτρη Βραχά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυτειών.
      Το βιβλίο καταγράφει το γενεαλογικό δέντρο, όλων των οικογενειών και όλων των κατοίκων του χωριού Φυτείες, από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα και αποτελεί μια αληθινή κιβωτός ζωντανής μνήμης και αξίζει να μπεί σε κάθε σπίτι Φυτειώτη και Ξηρομερίτη........

 
      Για το βιβλίο μίλησαν ο Νικόλαος Ράππος (Λαογράφος), ο Γεώργιος Παληγεώργος (Οικονομολόγος), η Λαμπρινή Τίγκα (Δασκάλα), ο ΠάτερΓεώργιος Φλώρος και ο Πάτερ Νικόδημος Ζαβογιάννης. 
          Στο τέλος ο Λαογράφος Δημήτρης Βραχάς τόνισε ότι παρατίθενται στο βιβλίο τα γενεαλογικά δέντρα των οικογενειών των Φυτειών και ότι τα ονόματα δεν κουβαλούν μόνον τη δική τους μοναδική ιστορία, αλλά σ’ αυτά εγγράφεται κομμάτι της ίδιας της ιστορίας του Χωριού, της μικροκοινωνίας και της Επαρχίας. Επίσης διάβασε και την εισήγηση του έτερου συγγραφέα του Βιβλίου Μπάμπη Κουβέλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ίωσης. 

       Μια ξεχωριστή στιγμή στη χθεσινή βραδιά, ήταν η βράβευση με πλακέτες των συγγραφέων: -του Δημήτρη Βραχά για την προσφορά του στη λαογραφία και στον -Μπάμπη Κουβέλη για το συγγραφικό του έργο απο τον Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου Παναγιώτη Γαζέτα. 

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Παναγιώτης Στάϊκος, ο π. Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο π. Δήμαρχος Φυτειών Πάνος Γαζέτας, ο γιατρός-π. αντιδήμαρχος και δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Βραχάς, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κολοβός, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλοςΈφη Γρίνου, ο Πρόεδρος της Παπαδάτου Νίκος Ζαρέντης, κ.α.

      Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν επικοινωνήσουν με τοΛαογράφο Δημήτρη Βραχά στο τηλέφωνο: 6972767127 η στείλτε μήνυμα στη σελίδα Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών στο Facebook.

Καλοτάξιδο....


Σχόλια