ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ: Παρουσίαση του βιβλίου "Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρομέρου"


 Την Παρασκευη 17 Μαίου 2019 θα γινει παρουσίαση του βιβλίου
"Τα γενεαλογικά στον Μαχαλα (Φυτειες) Ξηρομερου"

            Ο συγγραφέας - ιστορικός του χωριού μας κ. Μπάμπης Κουβέλης μαζί με τον λαογράφο μας κ. Δημήτρη Βραχά, σας προσκαλουν στην αιθουσα εκδηλωσεων του πρωην Δημαρχειου Φυτειων στις 7:00 μμ. για ενα απογευμαγεματο αναμνησεις, νοσταλγια, αναπόληση, χαρα, στεναγμο αλλα και χαμογελα βλεποντας και ακουγοντας την ιστορια του Μαχαλα, του χωριου πουγεννηθήκαμε και μεγαλωσαμε, το μερος της καρδιας μας, το κεφαλοχωρι του Ξηρομερου, τις Φυτειες..........


      
 Ο κ. Κουβέλης μαζί με τον κ. Βραχά απο το 2006 με μια ιδεα, "Να αναδείξουμε το χωριο μας" και επειτα απο πολυ μοχθο, χρονο, πολλα εξοδα και δουλεια καταφεραν σημερα να κανουν αυτη την ιδεα βιβλιο.
       "Είναι ωραίο να κρατάς στα χέρια σου ένα ολόκληρο χωριό, να δεις τις ρίζες σου και να φέρεις στη μνήμη σου αγαπημένα πρόσωπα.  Ίσως μαζί μας αυτή τη μέρα γιορτάσουν κι'αυτοί οι οποίοι έγραψαν ιστορία για τον τόπο μας , για την Ελλάδα μας."
Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών

Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρόμερου

       Έπειτα από μια πολύχρονη προσπάθεια, με σκληρή δουλειά, επιμονη, υπομονή, ψάξιμο και εκμάθηση κυκλοφόρησε το βιβλίο "Τα γενεαλογικά στον Μαχαλά (Φυτείες) Ξηρόμερου"
        Ο συγγραφέας - ιστορικός του χωριου μας  κ. Μπάμπης Κουβέλης  μαζί με τον λαογράφο μας κ. Δημήτρη Βραχά ξεκινησαν απο το 2006 με μια ιδεα, "Να αναδείξουμε το χωριο μας" μια απλη ιδεα που με πολυ μοχθο, χρονο, πολλα εξοδα και δουλια εφθασε σημερα να γινει βιβλιο.

ο ίδιος ο Δημήτρης βραχάς μας γραφει:   
      "Πηγή ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης απετέλεσε για μας αυτή η πολύχρονη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2006 για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου που επιτέλους έλαβε σάρκα και οστά και πλέον έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στα χέρια σας.
         Η συνεργασία μου με τον συγγραφέα - ιστορικό Μπάμπη Κουβέλη ήταν για μένα ιδιαίτερη τιμή και υπήρξε έναυζμα εμπλουτισμού των γνώσεων μου για την περιοχή και τα δρώμενα του τόπου μας σε συνδυασμό πάντοτε με τον προσωπικό κόπο που κατέβαλα για την συλλογή και επεξεργασία των φωτογραφιών
           Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί για σπουδαία γεγονότα που συνόδευσαν τις ζωές ορισμένων εκ των προγόνων μας και γενικότερα για πολλές πτυχές της ιστορίας αυτού του τόπου.
          Πίσω από τη συλλογή αυτού του υλικού κρύβεστε φυσικά και όλοι εσείς οι απλοί πολίτες οι οποίοι ανοίξατε τις πόρτες σας και με ευχάριστη διάθεση μου προσφέρατε όλο αυτό το σπουδαίο φωτογραφικό υλικό το οποίο σήμερα επιστρέφει σε εσάς.
      Γι΄αυτό και με αισθήματα βαθυτάτου ευγνωμοσύνης απευθύνω στον καθένα ξεχωριστά ένα μεγάλο 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Με αγάπη και σεβασμό.
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Θ. ΒΡΑΧΑΣ"
***********
      Οποιος θέλει να προμηθευτή το βιβλίο μπορεί απλά να μιλήσει με τον Δημήτρη η να του στείλει ένα μήνυμα διαμεσου της εξαιρετικής του σελίδας Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών στο Facebook 
    Εμείς απλά θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο και να τους ευχηθούμε καλοτάξιδο και σε όλους εμάς καλή ανάγνωση.

Σχόλια