ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ενάντια στα ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ -Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πρόσκληση

-ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ-ΟΧΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!
-ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

           Στο Δήμο Ξηρομέρου (περιφέρεια Φυτειών) έχει εγκριθεί από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και ευθύνη της κυβέρνησης (Υπουργείο Περιβάλλοντος) άδεια εγκατάστασης για τρεις μονάδες παραγωγής Ηλεκτρικού ρεύματος από καύση βιορευστών.  
         Οι μονάδες αυτές θα καίνε απόβλητα βιορευστά άγνωστης προέλευσης και σύνθεσης-κυρίως εισαγώμενα, ανεξέλεγκτα και θα πλήξουν την περιοχή, ως εξαιρετικά ρυπογόνες. Φαίνεται να ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα άλλων νομών, άσχετα με τον τόπο μας,  που ωστόσο είναι διαμεσολαβητές (παρένθετα πρόσωπα) και πίσω τους κρύβονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες (μεγάλα οικονομικά συμφέροντα)..........

 
Οι μελέτες για τη δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία  είναι παράνομες και επικίνδυνες, καθώς δε λαμβάνουν υπόψη τους ότι:
1.-Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αμιγώς γεωργική περιοχή και θα πληγεί καίρια από την καύση βιορευστών.
2.-Οι συγκεκριμένες μονάδες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο και θα πλήττουν επικίνδυνα την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής(Φυτειών, Παπαδάτου, Αετού, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Σκουρτούς, Πρόδρομου, Αγράμπελων, Χρυσοβίτσας), αλλά και μακρινότερων περιοχών, ανάλογα τη φορά και την ένταση των ανέμων. 
3.-Οι επιδιωκόμενες  εγκαταστάσεις (θα) βρίσκονται δίπλα στις προστατευόμενες περιοχές natura, όπως η Λίμνη Οζερός  και το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου. 
4.-Δε συμβάλλουν επουδενί στην οικονομία του τόπου, πέραν της απασχόλησης ενός (1) φύλακα.  
5.-Ακόμα αγνοούν τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες(που προβλέπει ο νόμος) και τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Φυτειών, του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και της Επιτροπής περιβάλλοντος και φυσικών πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

      Γι’ αυτούς κι άλλους περισσότερους λόγους, που θα αναλυθούν στη Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις Φυτείες το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00, σας καλούμε να παρευρεθείτε και να συμβάλλετε ουσιαστικά και αποφασιστικά στην αποτροπή των εγκληματικών εγκαταστάσεων καύσης βιορευστών. 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η Επιτροπή Αγώνα

Σχόλια