Δυτική Ελλάδα: Γιατί η Ολυμπία Οδός κινδυνεύει να «πνίξει» την περιοχή από Ρίο μέχρι Δρέπανο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δυτική Ελλάδα: Γιατί η Ολυμπία Οδός κινδυνεύει να «πνίξει» την περιοχή από Ρίο μέχρι Δρέπανο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παραδόθηκε ο δρόμος χωρίς υδραυλικά έργα για διαχείριση των όμβριων υδάτων
Τρέμουν οι κάτοικοι σε Ψαθόπυργο, Αγ. Βασίλειο, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Ρίο κάθε φορά που βρέχει ή, όπως σήμερα, η μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή των παράλιων της Αχαϊας.
Αιτία είναι ότι αν και η Ολυμπία Οδός έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί εδώ και τρία χρόνια, εν τούτοις, αυτό δεν έχει συνοδευτεί από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα διοχέτευαν τον νερό που συγκεντρώνεται στον τελικό υποδοχέα, δηλαδή τη θάλασσα.
Οπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την τελική υδραυλική μελέτη που θα διοχετεύει τον όγκο του νερού στη θάλασσα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη των έργων.
Το παράδοξο είναι ότι η Ολυμπία Οδός, από τη σύμβαση που είχε υπογράψει, δεν ήταν υποχρεωμένη να έχει προχωρήσει στα απαραίτητα αυτά έργα, αλλά αυτό που έκανε ήταν να διοχετεύει τα όμβρια νερά στα ήδη υπάρχοντα μικρά δίκτυα των οικισμών, τα οποία όμως δεν ήταν κατασκευασμένα για να δεχτούν τόσο μεγάλο όγκο νερού, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει πολύ να παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα και να κινδυνεύουν να «πνιγούν» οι παραλιακές περιοχές της Αχαϊας.
Η Ολυμπία οδός διοχέτευε τα νερά σε δίκτυα που ήταν ήδη φτιαγμένα στα χωριά, αλλά δεν ήταν φτιαγμένα για να αντέξουν τόσο όγκο νερού.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Β. ΑΪΒΑΛΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
sinidisi.gr

Σχόλια