Αγρίνιο: Ξεκινούν οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Αγρίνιο: Ξεκινούν οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2019-2020, για 8η συνεχή χρονιά, τοΚοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν σχετικής άδειας του Δήμου Αγρινίου και ιδιαιτέρως της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου, αρμόδιας σε θέματα παιδείας, κυρίας Μαρίας Σαλμά.
Όπως τα προηγούμενα επτά χρόνια, με τη βοήθεια του Θεού, το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος με εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα ενισχυτικά μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί μαζί με την έναρξη των μαθημάτων στα Δημόσια σχολεία, ημέρα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ.
Οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τη βελτίωση που σημείωσαν οι μαθητές στις σχολικές τους επιδόσεις και ιδιαίτερα για τους  15 μαθητές της Γ΄Λυκείου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δικαιώθηκαν για την επίμονη προσπάθεια και τους κόπους που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Οι εγγραφές των μαθητών, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον κηδεμόνα και το μαθητή, θα γίνονται στον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  (τηλ.: 26410-22824) από την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019  έως και την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, καθημερινά 9:00-12:00 μ.μ. και 18:00-20:00 μ.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα ενισχυτικά μαθήματα είναι τα ακόλουθα:
  1. Εκκαθαριστικό έτους 2019 (για το φορολογικό έτος 2018) έως 10.000 Ευρώ καθώς και τυχόν δικαιολογητικά πολύτεκνης οικογένειας, ασθενείας, δανείου (εφόσον η οικογένεια βαρύνεται με την αποπληρωμή κάποιου δανείου), πανεπιστημιακών σπουδών (εφόσον κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας σπουδάζει).
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα, με την οποία δηλώνει ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, δε μπορεί να στείλει το παιδί του σε φροντιστήριο και αιτείται τη συμμετοχή του παιδιού στο κοινωνικό φροντιστήριο, σημειώνοντας την τάξη και το σχολείο από το οποίο προέρχεται, τα μαθήματα ανά τάξη που το παιδί του θα παρακολουθήσει καθώς και αν αυτό παρακολούθησε την περσινή χρονιά (κατά το σχολικό έτος 2018-2019) το κοινωνικό φροντιστήριο.
  3. Φωτοτυπία του ελέγχου προόδου του παιδιού του περασμένου σχολικού έτους (2018-2019), το οποίο περιλαμβάνει αναλυτική βαθμολογία (τίτλος σπουδών).
  4. Βεβαίωση του σχολείου προς το κοινωνικό φροντιστήριο, ότι ο ενδιαφερόμενος είναι εν ενεργεία μαθητής.
  • Απευθύνουμε πρόσκληση σε όσους καθηγητές, και ιδιαίτερα μαθηματικούς και φυσικούς, επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 697 338 8 623, 697 874 610 2. 
sinidisi.gr

Σχόλια